https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Turisme Actiu – Maresme

Amb bicicleta pel Montnegre i el Corredor

Maresme
a67e9d105d87a83c2081372f8c241cc4.jpg

El Montnegre i el Corredor ens ofereixen multitud de camins que uneixen les poblacions de l’Alt Maresme per la muntanya. Des de Mataró fins a Tordera, hi trobem racons bucòlics i fins i tot boscos màgics, potser per la seva vegetació i història centenària. Des de qualsevol població de l’Alt Maresme es pot accedir al Parc Natural, això sí, hem de superar el desnivell que ens ofereix la muntanya i pedalar amb una bicicleta específica de muntanya que ens ajudi a superar amb més facilitat les pujades.

La vegetació i els paisatges que podem contemplar són espectaculars i molt variats; la situació geogràfica i les variacions climàtiques en determinen la diversitat: en el vessant marítim ens trobarem camins envoltats de pi pinyer i en el més humit, les formacions més esteses són les dels alzinars i les suredes.

Un cop hem fet la primera pujada, moment en què ja som a més de 200 metres, el paisatge ens ofereix el sentir de la llibertat en la natura; pedalem al costat de sureres centenàries, alzines i roures, però en el moment que trobem un rierol apareixen els plàtans o els àlbers. La gran riquesa natural la completen els castanyers, els avellaners i els arboços.

Continuem pujant i trobem vestigis d’altres èpoques, sobretot aquells recursos que els proporcionava el bosc. En el Neolític l’home ja habitava aquestes muntanyes i mentre pedalem podem descobrir elements de gran valor històric que ens mostren com treballaven en el passat com els forns de calç, els molins fariners, aqüeductes per portar l’aigua o com no, les places carboneres.

Altres habitants que trobem en el Montnegre i Corredor són els senglars, els cabirols, els teixó, el gat mesquer, la guilla, l’eriçó, el conill, la mostela; ocells com el picot verd o el pica-soques entre altres; tots ells en algun moment ens acompanyen, és qüestió d’estar ben alerta per poder gaudir de la seva companyia.

Els camins GR5, GR92, GR83, també ens porten a descobrir un munt de masies i esglésies que ens fan testimonis de la vida quotidiana dels habitants de la zona al llarg dels segles.

El Santuari del Corredor entre Vallgorguina i Arenys, a 657 metres d’alçada, i el turó Gros del Montnegre sobre Sant Iscle, a 766 metres, són el sostre de la Serralada.

Tot i que els camins discorren entre boscos frondosos, les clarianes ens ofereixen panoràmiques inoblidables de les valls: podem veure la plana del Vallès, la majestuositat del Montseny i com no, la costa mediterrània i el mar blau que banya les platges del Maresme.

Hi ha moltes rutes de diferent dificultat per poder gaudir de les muntanyes a l’Alt Maresme, però també disposes de clubs ciclistes, botigues especialitzades i empreses d’activitats a la natura que et poden facilitar informació i també iniciació per poder practicar la bicicleta en la natura, pujar al cim de les muntanyes o trobar la nostra pròpia història, la de la nostra terra; sentir les emocions que ens aporta la natura, la pau, la tranquil·litat i sobretot la llibertat.

Tots podem gaudir del que ens ofereix la muntanya. Tot i que és recomanable tenir una bona condició física per fer-ho, avui en dia hi ha alternatives per poder practicar la bicicleta en el mateix cim de les muntanyes, no requerint per tant, una condició física o tècnica per poder-ne gaudir.

Per a més informació adreceu-vos a les Oficines de Turisme dels municipis del Maresme, al Centre de BTT de Santa Susanna, a les oficines del Parc Natural del Montnegre i Corredor i a aquelles entitats que practiquen el senderisme i ciclisme de muntanya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.