https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Turisme Actiu – Maresme

Beneficis del surf en els infants

Maresme
f8653a1e2fce434cbfd1b4765f74c04f.jpg
Un dia qualsevol d’onades podem observar molts infants i joves practicant surf a les platges del Maresme, i cada vegada n’hi ha més. Això evidencia que és un esport que guanya en popularitat any rere any i per això volem destacar els seus múltiples beneficis en els infants.

La pràctica del surf beneficia als nens en dos aspectes fonamentals: el seu estat físic i els seus valors. L’edat ideal per començar està entre els 7 i 8 anys encara que en alguns casos els nens poden iniciar-se a una edat inferior.
 
Quan un nen o nena surfeja està millorant la seva coordinació i equilibri, cosa que el converteix en una pràctica molt completa per a infants. També tonifica els seus músculs, augmenta la seva capacitat cardiorrespiratòria i la seva concentració. El surf incrementa la capacitat pulmonar i la resistència, requereix força i treball específic de grans grups musculars (braços, esquena o glutis), tonificant aquestes zones del cos i també els abdominals, que es fan servir a la majoria de les maniobres del surf.
 
A més dels incomptables beneficis físics a nivell de resistència i força en tots els músculs del cos, el surf com a disciplina imposa certs valors als seus practicants amb una gran repercussió en el dia a dia. Quan els infants s’endinsen en el món del surf aprenen a respectar i interpretar la natura, ja que sense ella aquest esport no existiria. A les escoles, els professors de surf també inculquen aquest amor pel mar i també per cada element de la mare Terra. El surf també és superació, resistència davant de la força del mar i, sobretot, humilitat. No hi ha millor teràpia que ser escombrat per les onades i sentir-te molt petit davant de la força dels corrents marins.
 
 
Ioga, pilates i monopatí són algunes de les disciplines que ajuden als nens a millorar el seu equilibri, força i flexibilitat quan estan fora de l’aigua o no hi ha onades.
 
Per tot això, el surf és una de les opcions més considerades pels pares a l’hora d’introduir als seus fills en un esport. Una unió de valors i exercici físic, una forma de vida més que un esport.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.