Pànxing Pirineus

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya Pirineus

BTT a la Cerdanya

Cerdanya Pirineus
edc1d0314df26f4954651131e82a7939.jpg

Una meravellosa volta circular en BTT d’uns 34km i d’una dificultat moderada-alta. T’hi animes?

Sortim des de Skibike Llívia per l’Avinguda de Catalunya i agafem el camí de Sant Guillem direcció al riu Segre, girem a l’esquerra cap a la zona residencial de Llívia Park. Pugem suaument pel camí de les Forques cap a Gorguja tot contemplant les muntanyes que ens esperen i un cop aquí, trenquem cap a l’esquerra i entrem al poble de Gorguja. Tot travessant el poble, agafem el camí paral·lel a la nacional L-154 deixant la Formatgeria de Llívia a mà esquerra i agafem un camí de fals pla, durant aproximadament uns 2 km, fins arribar a la nacional francesa N-116. La creuem en direcció el poble d’Err i el travessem pel carrer Major fins el càmping El Puigmal, al final del poble a mà dreta. Des d’aquest punt s’agafa l’antiga route del Puigmal D33B, mal asfaltada i poc transitada, on podrem posar-nos a prova durant una ascensió d’uns 7km (+500 metres de desnivell), fins l’aparcament de Cotzé de l’estació d’esquí del Puigmal.

 

Entrem a les pistes d’esquí, i tot deixant a mà esquerra el telecadira de Cotzé, agafem la pista forestal que trobem a mà dreta i que s’endinsa en el frondós bosc en direcció nord. Aquesta pista ens durà per un seguit de tobogans durant 3,7km vora els 1.800-1.900 metres d’alçada, fins arribar a l’antena del Puigmal (una antena d’alta tensió emplaçada a 1.865 metres). Des d’aquest mirador iniciem el descens per la pista principal direcció al refugi pastoral de Ste. Leocadie on trobarem una font uns metres abans (Fontaine de Sante Leocadie). Passat el refugi trobem un tros asfaltat que ens portarà fins al pas canadenc que connecta amb la carretera principal del Puigmal.

A mà esquerra del pas canadenc, s’inicia una pista forestal de terra que puja i passa per davant del refugi pastoral de Nahuja durant  aproximadament 2km (+100 metres de desnivell).  Des d’aquí iniciem la baixada per pista, i després de 4 viratges molt accentuats i aproximadament 2km, trobem un tallafocs a mà dreta que baixa pel dret (atenció que hi ha un vailet!). Nosaltres continuem per la pista que surt a la dreta i que baixa fins connectar amb el GR-36, el qual prenem en sentit esquerra i que ens conduirà al poble de Nahuja.

Entrem al poble i circulem pel carrer del Puigmal fins passada l’església, on girarem a la dreta agafant una pista que baixa i passa per sota del pont del tren groc. Després d’aquest pont, girem a mà dreta per la D-30 i seguim fins la cruïlla de la N-116, on girem cap a la dreta. A continuació, a la primera cruïlla, girem a l’esquerra en direcció a Caldegas.

Seguim per la carretera fins trobar a mà dreta una casa d’on surt el camí que va de Concellabre a Llívia. Seguim aquest camí fins a Llívia Park, des d’on anirem fins a Skibike desfent el camí inicial.

RECOMANACIONS I CURIOSITATS

És molt recomanable de preveure una parada a la zona de la fontaine de Sante Locadie. Està ben condicionada i convida, segons escaigui, a fer-hi una aturada llarga pel picnic o una de curta per emplenar bidons i fer un piscolabis de complements energètics.

Cal destacar les vistes de la Cerdanya Nord i de la Serralada del Cadí que tenim des dels diferents miradors per on passa la ruta, ja sigui des de l’antena com en les zones de clar que trobem durant la baixada cap els refugis pastorals.

FITXA TÈCNICA

Activitat: BTT            
Distància: 34,84 km         
Circular:

Dificultat tècnica: moderada-alta    
Disponibilitat de fonts: Fontaine de Ste Leocadie
Desnivell positiu: 847 metres
Altitud màxima: 1.919 metres
Altitud mínima: 1.200 metres
% de Asfalt / pista: 45% / 55%

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.