Pànxing Pirineus

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya Berguedà Pirineus

Cavalls del Vent MBT: una ruta per gaudir de la natura

Cerdanya Berguedà Pirineus
482812f4294d22d77b836e097314e250.jpg
La Cavalls del Vent MTB és una gran ruta per etapes, en bicicleta de muntanya, que encercla el Parc Natural del Cadí-Moixeró i es mou per les comarques del Berguedà, l’Alt Urgell i la Cerdanya. Es tracta d’una ruta autoguiada amb sortida i arribada a Bagà per la zona sud i a Bellver de Cerdanya per la cara nord.  

La ruta circula, fonamentalment, per camins i pistes forestals amb trams de senders i corriols i curts enllaços per carreteres locals. Per a les pernoctacions utilitza els serveis hotelers i de turisme rural de la zona.  
 
Des de l’organització de Cavalls del Vent MBT facilitem el track per seguir la travessa, reservem els allotjaments i, en cas de desitjar-ho, portem l’equipatge i oferim un servei d’assistència mecànica. 
 
Al contractar el forfet rebràs un Welcome Pack amb el mapa de la travessa i un culote Hoko Esport, així com la tarja de pas que aniràs marcant durant la ruta i el diploma al finalitzar-la. 
 
Pedalem entre els 665m. d’alçada del riu Segre, al seu pas per La Seu d’Urgell, i els 2108m del Coll de Pal, la cota màxima de l’itinerari.  
 
 
La ruta es podrà fer de finals de maig a finals d’octubre, en funció de les condicions climatològiques. Aquest 2016 la tindrem a punt per a finals de juny! 
 
El recorregut es pot fer a mida, adaptant-lo al nivell físic de cadascun. Esta pensada per fer-la en 3 ó 4 etapes, amb la possibilitat d’afegir un dia extra per fer la variant exclusiva de la Roca Foradada. 

 

ITINERARI:
 
Cavalls del Vent MBT és una ruta que permet descobrir l’entorn del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Gaudir de les espectaculars parets del vessant sud del Moixeró, recórrer la vessant sud de les serra del Cadí, gaudir de magnífiques vistes del vessant est i nord del Massís del Pedraforca,  saltant de vall en vall per  pistes i camins a força alçada. Més endavant, pedalar per l’espectacular vessant nord de la serra del Cadí amb les seves abruptes parets, les seves estretes valls i els seus magnífics racons.  
 
Es pot visitar La Seu d’Urgell, cap de comarca de l’Alt Urgell, i els petits i bonics pobles de les 3 comarques d’entre els quals destaquen: Josa de Cadí, Tuixén, Arsèguel, El Querforadat, Bellver de Cerdanya, Talló i Bagà. 
 
Pel que fa al patrimoni cultural destaca la catedral de Santa Maria d’Urgell, a La Seu d’Urgell, única catedral integrament romànica de Catalunya, i el Santuari de Santa Maria de Talló, tots dos declarats Bens Cultural d’Interès Nacional (BECIN). 
 
Als allotjaments de la Cavalls del Vent es pot gaudir de la gastronomia d’aquestes comarques pirinenques i de la calma i el confort d’aquests llocs per afrontar la següent etapa amb plenitud.  
 
Una ruta plena de contrastos i de sorpreses per amants de la natura, de la bici de muntanya i de les grans travesses. 
 
 
Variant Roca Foradada:
28km / 1000m+   
Espectacular itinerari que inclou 11km de sender en els trams de la Roca Foradada i el Serrat de l’Avetosa, recorrent la vall de l’Ingla i encerclant la vall de Pi. Per als amants dels corriols i dels llargs trams de sender. Us permet gaudir de l’espectacular paret de la Roca Foradada i allargar l’estada a Cavalls del Vent amb possibilitat de visitar l’església romànica de Santa Maria de Talló i l’ermita de Sant Serni. Us podeu allotjar una nit més a Bellver o allargar la variant fins a Riu de Cerdanya.   
Aquest itinerari és únic i exclusiu per als clients de Cavalls del Vent. 
 
ETAPES:
 
3 etapes: Nivell alt 
Per als que van habitualment en bicicleta i estan en bona forma física. Molts kilòmetres per jornada en un tipus de terreny que assegura moltes hores sobre la btt. Recomanable fer nit prèvia a Bagà per començar a pedalar d’hora. Només per als que no disposen de més dies. Recomanable el trasllat de l’equipatge a anar amb equipatge lleuger. 
 
Etapa 1: Bagà – La Seu d’Urgell  65km / 2000m+ / 2120m- / *** 
Perfil altimètric (imatge)
Etapa 2: La Seu d’Urgell – Montellà  60km / 2600m+ / 2175m- / *** * 
Perfil altimètric (imatge)
Etapa 3: Montellà – Bagà   84km / 2500m+/ 2805m- / **** 
Perfil altimètric (imatge)
 
4 etapes: Nivell mig – alt 
La proposta més equilibrada. Es distribueixen millor els kilòmetres, els desnivells i els trams de dificultat tècnica, permet gaudir millor de la ruta i disposar de temps per visitar els pobles de final d’etapa. Recomanable el trasllat de l’equipatge. 
 
Etapa 1: Bagà -Tuixén  56km / 1800m+ / 1420m- / *** 
Perfil altimètric  (imatge)
Etapa 2: Tuixén – Arsèguel 59km / 2000m+ /  2330m- / ***  
Perfil altimètric  (imatge)
Etapa 3: Arsèguel – Bellver  54km/ 1800m+/ 1630m- / *** 
Perfil altimètric  (imatge)
Etapa 4: Bellver – Bagà   60km / 1900m+ / 2120m- /*** 
Perfil altimètric  (imatge)
 
5 / 6 etapes: Nivell mitjà 
Per fer la ruta en més dies es pot confeccionar a mida. Permet gaudir amb tranquil·litat de la ruta, del paisatge i dels pobles pels que es passa, del seu patrimoni i de la gent. Es tolera millor l’esforç i es manté intacte el viatge de travessa en bicicleta. Permet fer alguna activitat complementària en algun dels finals d’etapa. Recomanable el trasllat de l’equipatge. 
 
Rutómetre bàsic: 
Bagà: km 0 
Josa de Cadí: km 29 
Cornellana: km 42 
Tuixén:  km 56 
La Seu d’Urgell: km 85 
Ansovell: km 108 
Arsèguel: km 115 
El Querforadat: km 133 
Montellà: km 145 
Bellver de Cerdanya: km 169 
Riu: km 192 
Masella: km 204 
Bagà: km 229 
  
Llistat de colls: 
Coll de la Bena (1438m) 
Coll de Torn (1916m) 
Coll Jovell (1792m) 
Coll de Bancs (1382m) 
Coll de Creus (1436m) 
Coll de Vances (1476m) 
Coll de Mont-ros (1547m) 
Coll de Moscalló (1453m) 
Torre de Sant Romà (1515m) 
Cortal de l’Orri (1541m) 
Cota de Pendís (1748m) 
Coll de Pal (2108m) 

 

FITXA TÈCNICA:
Sortida/Arribada: Bagà o Bellver  
Distància total: 210km / 3 etapes – 230km / 4 o més etapes    
Cota mínima: 665m. Riu Segre a La Seu d’Urgell 
Cota màxima:  2.108m. Coll de Pal 
Desnivell  acumulat: 7.000m+ 
Colls/cotes a superar:  12 
Pobles: Bagà, Josa de Cadí, Cornellana, Fórnols, Tuixén, La Seu d’Urgell, Cerc, Ansovell, Arsèguel, Banys de Sant Vicenç, El Pont de Bar, Toloriu, El Querforadat, Bèixec, Montellà, Nas. Pi, Bellver de Cerdanya, Talló, Riu, Urús, Masella, Bagà. 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.