https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Turisme Actiu – Maresme

De Sant Vicenç de Montalt a Caldes d’Estrac (II)

Maresme
4c6321b941008c2e2d0352a25bd46178.jpg
I ara… arrenquem la ruta introduïda en l’edició de la segona quinzena de febrer. 

Com anar-hi?
Sortim del Local de les Entitats. Aparcament del c/ Ginesta de Sant Vicenç de Montalt  i ens dirigim cap al cementiri de Sant Vicenç on podem fer una petita parada al mirador. Continuem pel camí del Cementiri fins a arribar a una placeta, davant del Castell de l’Oliver; en aquest punt agafarem el rial que queda més a la dreta.
 
Anirem baixant pel rial, en direcció al mar, i passarem entre boscos d’alzines, pel mas de Ca l’Arenes, on uns gossos, degudament tancats a la finca, ens saludaran al nostre pas. Més endavant, i sempre anant baixant direcció al nucli urbà de Caldes, ens trobem amb La Hípica. Tot seguit, creuem l’autopista per sota; en aquest moment els cotxes passen a 51 metres per sobre del nostre cap.
 
A partir d’aquí ja entrem al nucli urbà i seguim recte avall pel centre de la riera. Deixem la Colònia Andersen enrere i els propers punts a tocar seran la Fundació Palau i l’esplanada de Can Muntanyà.
 
Seguint per la riera, i a l’alçada d’una taquilla de l’ONCE, una font d’aigua potable ens refarà de la calor que hem anat acumulant. És davant d’aquesta taquilla (més avall del Mercat Municipal) on hi ha unes escales a mà dreta que ens portaran a l’antiga carretera Nacional (Camí Ral). Allà, continuarem cap a la dreta i, sense baixar de la vorera, creuarem una rotonda i seguirem recte endavant fins a arribar a la carretera Nacional II.
 
Ara, pel lateral de l’N-II, passarem per davant de la piscina de Caldes i continuarem fins a la cruïlla de la carretera que puja a Sant Vicenç.
 
 
Creuarem el semàfor i continuarem recte, direcció a Montalpark, i entrarem pel primer carrer, continuant paral·lels a l’N-II fins a trobar el carrer Montnegre (abans del Pavelló Esportiu Sorli). Pugem fins al final de la pujada on hi ha una porta que ens introduirà al Parc dels Germans Gabrielistes, on visitarem el llac amb els ànecs que hem comentat al principi i la torre de guaita de Can Valls. Aquí ens mereixem un descans, després de la pujadeta, per gaudir del llac i l’espai que ens envolta.
 
En sortir del parc veiem una rotonda; hem d’anar fins allà i seguir cap a l’esquerra amunt, direcció a la muntanya. Passarem per una altra rotonda on hi ha una pedra al centre que ens indica que estem al Padró.
 
Continuem pujant pel camí del Padró fins a travessar el pont de l’autopista i, just després, a mà dreta i abans de la paret, surt un corriol (hi ha un pal groc del gas). L’agafem i ens mena al carrer Pedraforca; el seguirem fins a la carretera de Sant Vicenç, que travessarem recta, i ens enfilarem pel camí de la Puntaire. Des d’aquí tindrem una vista global de la part nord-est de Sant Vicenç (Coma de Bó, La Cortesa, etc.) que ens portarà fins al Centre Cívic i el Local d’Entitats, punt final de la nostra sortida.
 
FITXA TÈCNICA
Ruta: Circular
Dificultat: Fàcil per a tota la família
Temps: 2 hores
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.