Pànxing Pirineus

24, maig del 2024

Search
Close this search box.

24, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya Pirineus

Descobreix l’Alta Cerdanya: Puigbalador

Cerdanya Pirineus
7e9a336b56a86763d2c858e016552361.jpg

Puigbalador és un petit poble amb encant pirinenc, ubicat a la vessant nord de la comarca del Capcir, a l’Alta Cerdanya.

El nucli és ple de petits carrers estrets, a l’extrem nord hi trobem l’Església de Sant Joan Baptista, d’obligada visita, curiosament el cementiri el trobarem a l’altre extrem del poble on hi havia l’emplaçament primitiu de l’església. Les cases, de petita estatura, donen una impressió d’amplitud a la vila. La majoria d’elles, amb els seus jardins, que segons l’època de l’any podrem gaudir de vistes florides o de paisatges nevats. Als voltants podrem trobar una vista perifèrica de camps de farratge, propis d’un poble reunit al voltant d’un llac i acostumat al conegut “Carcanet” (vent del Nord).
 
Aquest paisatge muntanyenc, de boscada rogenca i de pi negre, té una altitud de 1.463m sobre el nivell del mar. On hi viuen poc menys d’un centenar d’habitants permanents envoltats d’una vintena de quilòmetres quadrats de naturalesa i desenes de benvinguts ocasionals enamorats de l’ indret. 
 
Un del principals atractius històrics és el Castell de Puigbalador, construït sota el regne d’Alfons I de Catalunya – Aragó, dins el terme de Riutort, conegut originalment com a Mont-real, amb la intenció de defensar i protegir la frontera.
 
 
L’estampa pirinenca i alhora minúscula -destacant la grandària d’aquest immens territori -,   reuneix totes aquelles característiques idònies per convertir-se en un centre polivalent d’activitats i recursos esportius. Podem gaudir de passejades per conèixer i descobrir la bellesa innata del Capcir, rutes d’alta muntanya com el Roc de Madres, els refugis lliures de Becet i Oller o la voreja espectacular del llac artificial de Puigbalador. Aquests itineraris combinen nivells de senderisme variats, que travessen boscos i planades suaus. I pels aficionats a la pesca, no es poden perdre el riu Galba en les èpoques estiuenques.
 
Sense dubte és un destí per a fanàtics dels esports de muntanya, excursionistes i amants de la natura, així com per famílies que busquen espais oberts on gaudir amb els més petits. 
 
Découvrez la Haute-Cerdagne: Puigbalador
 
Puigbalador est un modeste village au unique charme pyrénéen, situé au nord de la région de Capcir- la Cerdagne française.
 
Cette ville est entourée de petites rues et d’où on peut voir une église périphérique distinctive. Les rues simples sont paradoxalement vastes, avec des maisons de petite taille, ce qui donne une impression d’espace à tout visiteur et de profiter de chacun de ses coins attractifs. Cette mélodie urbaine est accompagnée de jardins qui remplissent les stations de fleurs et calment l’esprit de ceux qui savent profiter d’un paysage rural. Regards que s’entremêlent avec une vision périphérique sur les champs de fourrage, l’air calme et paysan, typique d’un village rassemblé autour d’un lac qui rit sereinement quand le Carcanet souffle, le vent du nord.
 
Ce paysage montagneux, avec ses forêts rougeâtres et ses pins noirs, qui appartenaient autrefois au territoire catalan, a une altitude de 1.463 m au-dessus du niveau de la mer. 
 
Dans le village ils y habitent un peu moins d’une centaine d’habitants permanents, des dizaines d’habitants occasionnels amoureux du lieu, et une vingtaine de quilomètres carrés d’émerveillement.
 
 
Un lieu plein d’histoire, près du château de Puigbalador, construit sous le règne d’Alphonse I de Catalogne et Aragon, près de le village de Riutort, connue à l’origine sous le nom de Mont-real, avec une intention défensive de protéger la frontière avec le château.
 
La ville réunit toutes ces caractéristiques propres à devenir un centre polyvalent d’activités et de ressources sportives hors du temps. Promenades et sentiers pour connaître et découvrir la beauté innée du Capcir. Des itinéraires d’ haute montagne comme le Roc de Madres, les refuges gratuits de Becet i d’Oller, ou le spectaculaire environnement du lac artificiel de Puigbalador. Itinéraires qui combinent différents niveaux de randonnées, traversant des forêts et des plaines douces où la végétation est rare. Dans ces évasions de nature passionnante nous pouvons incorporer la pêche dans la rivière Galba en saison estivale, dans laquelle il est nécessaire de se rafraîchir de la chaleur de la plaine.
 
C’est sans aucun doute une destination pour les amateurs de sports de montagne, les randonneurs qui aiment la nature, ainsi que les familles à la recherche d’espaces ouverts où ils peuvent profiter avec leurs enfants, de temps libre.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.