Pànxing Pirineus

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya Pirineus

Descobreix l’Alta Cerdanya: Sallagosa

Cerdanya Pirineus
adf26e97ca1baa82aaadc343457383b3.jpg

Des de Pànxing Cerdanya us presentem una nova secció en què descobrirem els municipis de l’Alta Cerdanya, on conflueixen les cultures catalana i francesa, i la compartirem en els dos idiomes perquè tothom en pugui gaudir. Esperem que us agradi! Encetem secció passejant per Sallagosa. 

El municipi de Sallagosa és un magnífic enclavament situat entre el pla de la Cerdanya i l’altiplà de la Perxa. La seva ubicació privilegiada permet tenir accés ràpid i còmode a tota mena de visites culturals, excursions i activitats esportives que fan de bon gaudir la seva visita.
 
El riu Segre travessa l’encantador poblet de Sallagosa, un indret dinàmic i tranquil a la vegada. Per una banda, al llarg de l’any hi tenen lloc una bona quantitat de fires i altres activitats. D’altra banda, Sallagosa es troba en un indret immillorable per a gaudir de la natura i desconnectar del soroll de la ciutat. De fet, la seva situació, a una altitud de 1306 metres, ofereix un clima molt agradable amb quasi 300 dies de sol a l’any, fet que fa que, tant locals com visitants, puguin gaudir del municipi durant tot l’any.
 
El poble és un lloc ideal per a respirar l’aire pur de la muntanya. Per als més menuts, al mateix nucli hi ha un parc amb un estany perfecte per a passar-hi un matí o una tarda, on gaudiran amb els animalons que es remullen a l’aigua i el parc infantil que hi ha ben a la vora.
 
Una particularitat de Sallagosa són les seves escultures. Segurament és una de les coses que més sobta als visitants, just davant de l’Ajuntament, a la plaça Oliva, hi ha un bust d’aquest cavaller de la Legió d’Honor, però el visitant també toparà amb altres escultures d’un estil ben diferent, entre d’altres, una d’un hereu i d’una pubilla, un a cada costat del Segre.
 
 
Si es fa un volt pel municipi, a part de formatgeries, es descobriran elements curiosos com la Villa Victorine, a la plaça de Santa Eugènia, en la que predominen ferros forjats de color verd poma. A partir d’aquí és fàcil perdre’s per carrerons estrets i antics que portaran al visitant fins a la carretera de Llo, on es pot aprofitar per visitar els seus reconeguts banys.

 
 
A més de les passejades pel seu patrimoni, Sallagosa ofereix cada temporada diferents alternatives, amb una diversitat que de ben segur convencerà a tots els públics. A l’hivern és perfecte per a gaudir de l’esquí, ja que permet accedir de manera ràpida i segura a diferents estacions (Font Romeu 12 km, Les Angles 21 km, Masella 26 km i Porté-Puymorens 28 km) i descansar en un indret tranquil i autèntic. I, després de l’activitat física, què millor que relaxar-nos en un dels principals atractius de la zona: els Banys de Llo, a 3 km de la localitat, perfectes en aquesta època per entrar en calor després d’un dia fred a la neu.
 
Ara, a la primavera, l’ideal és explorar la fauna i flora que amaga la muntanya i, per als amants de la pesca, apropar-se a rius i llacs. Sallagosa es troba al cor del Parc Regional dels Pirineus Catalans, pel que és un indret d’una riquesa natural excepcional, envoltat de més de 60 llacs. També a l’estiu és el millor moment per a deixar-se portar pels senders marcats que ens descobreixen valls i muntanyes. 
 
 
A la tardor, en canvi, quan els arbres tenyits de taronja i vermell dibuixen un paisatge captivador, és la millor temporada per a recollir bolets i per a la caça, productes que podem gaudir en plats exquisits que ens ofereix la gastronomia tradicional de la zona.
 
Pels més curiosos, a més, una manera diferent de visitar els voltants és pujant al famós Tren Groc, que té parada a l’estació de Sallagosa. Hi circulen des de trens construïts el 1908, que van inaugurar la via, fins a trens més nous dels anys 60, 80 o 2000. La majoria d’aquests disposen de vagons coberts i també de descoberts, pel que són una atracció divertida i variada per fer turisme.

 
Saillagouse
 
La municipalité de Saillagouse est une magnifique enclave entre la plaine de la Cerdagne et le plateau de la Perche. Son emplacement privilégié nous permet d’avoir un accès rapide et pratique à toutes sortes de visites culturelles, d’excursions et d’activités sportives qui font de votre visite un plaisir.
 
 
La rivière Sègre traverse le charmant village de Saillagouse, un endroit dynamique et paisible à la fois. D’une part, il y a beaucoup de foires et d’autres activités tout au long de l’année. D’autre part, Saillagouse se trouve dans un endroit imbattable pour profiter de la nature et déconnecter du bruit de la ville. En fait, son emplacement, à 1306 mètres d’altitude, offre un climat très agréable avec près de 300 jours de soleil par an, ce qui permet aux habitants et aux visiteurs de profiter de la municipalité tout pendant toute l’année.
 
Le village est un lieu idéal pour respirer l’air pur de la montagne. Pour les plus jeunes, dans le même centre il y a un parc avec un étang parfait pour passer une matinée ou un après-midi, où ils s’amuseront avec les animaux qui trempent dans l’eau et l’aire de jeu pour enfants qui est à côté.
Une particularité de Saillagouse sont ses sculptures. Sûrement c’est une des choses les plus surprenantes pour les visiteurs, juste en face de la mairie, dans la place Oliva, il y a un buste du chevalier de la Légion d’honneur, mais les visiteurs tomberont aussi sur d’autres sculptures d’un style très différent, entre autres, une d’un hereu et d’une pubilla, un de chaque côté de la Sègre. Si vous faites une promenade autour de la ville, outre les fromageries, vous découvrirez des éléments curieux tels que la Villa Victorine, dans la Place Sainte-Eugénie, où prédominent les fers forgés de couleur vert pomme. De là, il est facile de se perdre dans les ruelles étroites et anciennes qui mènent les visiteurs à l’autoroute de Llo, où vous pourrez en profiter pour visiter ses célèbres bains.
 
 
En plus des promenades par son patrimoine, Saillagouse offre à chaque saison de différentes alternatives, avec une diversité qui convaincra sûrement tous les publics. En hiver, il est parfait pour profiter du ski, puisqu’il permet d’accéder d’une manière rapide et sûre aux différentes stations (Font Romeu 12 km, Les Angles 21 km, Masella 26 km et Porté-Puymorens 28 km) et se reposer dans un endroit calme et authentique. Et, après l’activité physique, rien de mieux que se détendre dans une des principales attractions de la région: les Bains de Llo, à 3 km de la ville, parfaits en ce moment pour se réchauffer après une journée froide à la neige.
 
Maintenant, au printemps, l’idéal c’est explorer la faune et la flore que la montagne cache et, pour ceux qui aiment la pêche, s’approcher aux rivières et aux lacs. Saillagouse est située au cœur du Parc Régional des Pyrénées Catalanes, c’est pourquoi c’est un endroit d’une richesse naturelle exceptionnelle, entouré de plus de 60 lacs. Aussi en été, c’est le meilleur moment pour se laisser emporter par les sentiers balisés qui découvrent les vallées et les montagnes.
En automne, par contre, lorsque les arbres teints d’orange et rouge dessinent un paysage captivant, est la meilleure saison pour ramasser des champignons et pour la chasse, des produits que nous pouvons déguster grâce aux plats exquis que la cuisine traditionnelle de la région nous offre.
 
Pour les plus curieux, en outre, une façon différente de visiter les environs c’est monter dans le célèbre Train Jaune, qui desserve la gare de Saillagouse. Y circulent de trains construits en 1908, qui ont inauguré la voie, à des trains plus nouveaux des années 60, 80 ou 2000. La plupart d’eux disposent de voitures couvertes et aussi de découvertes, ce qui en fait une attraction amusante et variée faire du tourisme.

 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.