Pànxing Pirineus

20, maig del 2024

Search
Close this search box.

20, maig del 2024

Turisme Actiu – Pirineus

Dominis esquiables del Pirineu Català

Pirineus
cf0d16c416bc23392c2d3963bd4020b0.jpg
Els dominis del Pirineu català han treballat durant l’estiu per millorar la seva oferta i es preparen per rebre un allau de visitants disposats a gaudir de la neu en totes les seves modalitats. La llista d’estacions és molt llarga i les tens totes molt a prop de casa. Amb neu de qualitat, temperatures suaus i molts dies de sol, podràs gaudir-les en família, amb la parella o amb els amics.

Entre els fets més destacables d’aquesta temporada 2014-2015 trobem la reestructuració de les tarifes dels forfets a moltes estacions d’esquí, el 50è aniversari de Baqueira Beret, la realització de circuits inclusius a Tavascan i el nou servei de predicció meteorològica per a les zones d’alta muntanya creat pel Servei Meteorològic de Catalunya.
 
Per adaptar-se a la situació actual i fer possible que tothom pugui gaudir de les estacions d’esquí que tenim a tocar de casa, molts dominis han fet una reestructuració de les seves tarifes i abonaments oferint grans descomptes. A les estacions del Grup Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), per exemple, hi podrem trobar els abonaments ATOTANEU 6.0 i ATOTANEU 5.0, forfets conjunts que permeten esquiar a totes les estacions de FGC triplicant la quantitat de quilòmetres esquiables sense haver de pagar més (en el cas de l’ATOTANEU 5.0, el forfet de dia de La Molina es pot comprar al 50%). Finalment, el forfet ATOTANEU FREESTYLE és un passi de temporada que dóna accés als snowpark de Port Ainé i La Molina. Aquests tres abonaments es poden pagar de manera fraccionada, sempre que superin els 80€ i si es disposa d’una targeta de La Caixa.
 
Entre la resta d’ofertes, cal mencionar els forfets per als esquiadors novells, per als universitaris i per a les famílies. Entre els descomptes per als poc experimentats trobem el pack Bateig o el Forfet per a pistes de debutants que ofereixen Espot i Port Ainé. Els estudiants poden beneficiar-se de packs com el 4×100€ de La Molina, el Pack Trio Universitari a Masella (a partir de 25€), o el Forfet Universitari que costa 100€ a La Molina i 80€ a la resta d’estacions de FGC. Si el que voleu és esquiar en família, podreu gaudir d’un descompte del 20% per unitats familiars a partir de 3 persones a les estacions de FGC o comprar el pack Trio Familiar a Masella a partir de 90€.
 
 
Un dels esdeveniments més destacables d’aquesta temporada, és el 50è aniversari de l’estació d’esquí de Baqueira Beret. El domini ha fet una gran inversió per millorar les seves instal·lacions, ha obert 21 noves pistes i ha organitzat una llista interminable d’activitats per a tots els públics que s’allargaran durant tot l’hivern.
 
L’estació de la Val d’Aran disposa aquesta campanya de 35 remuntadors amb una capacitat de 60.683 persones/hora i estrena el nou telecadira Jesús Serra. També inaugura per a la nova temporada dos telesquís, el Saumet i l’Stadium. El primer té una longitud de 1.173m i és considerat com una instal·lació per a experts, i el segon, està pensat especialment per als corredors que entrenen a l’stadium de Beret tot i que el poden utilitzar també la resta d’esquiadors. Totes aquestes novetats permetran que es pugui gaudir de manera més còmoda del total de 99 pistes abalissades i 3 itineraris de les que disposa Baqueira Beret.
 
Pel que fa a les activitats especials per celebrar el 50è aniversari, el cap de setmana més fort serà el de mitjans de gener en què hi haurà moltes activitats a pistes i també a les galeries de Ruda. Aquesta celebració coincideix amb el Dia Mundial de la Neu durant el qual s’organitzen activitats especials per acostar la neu als infants i a les famílies i transmetre els beneficis de la pràctica dels esports d’hivern.
 
Per altra banda, l’estació de Tavascan es convertirà, des d’aquesta temporada, en la primera estació de l’estat espanyol en habilitar circuits inclusius per als esquiadors amb necessitats especials. Aquests circuits, impulsats per Anna Vives i Eduard Jornet i amb Kilian Jornet com a padrí, posaran a l’abast de persones cegues, sordes, amb dificultats de mobilitat o dificultats intellectuals una sèrie d’itineraris adaptats a ells. Amb el nom de “Sumant Capacitats”, els circuits volen promoure l’esperit de superació entre tots els participants i defensar l’esport a l’aire lliure i a prop de la natura. Els circuits estaran senyalitzats amb plafons informatius per orientar als esquiadors i estaran equipats amb un pals de plàstic del mateix color. Paral·lelament es faran activitats i tallers complementàries a la pràctica de l’esquí, com la realització d’un iglú entre tots els participants.
 
 
Finalment, destaquem un nou servei meteorològic per a tots els usuaris, treballadors i empreses de les pistes d’esquí. El Servei Meteorològic de Catalunya estrena al seu web una secció específica per saber en tot moment la temperatura, humitat i cota de neu de totes les estacions catalanes. D’aquesta manera, a partir d’ara es podrà obtenir una informació molt més concreta ja que abans només es podia consultar la informació per zones i no per estacions.
 
Nou espai per a l’alta muntanya al Servei Meteorològic de Catalunya
El Servei Meteorològic de Catalunya estrena aquesta temporada un nou espai al seu web on es podrà consultar la informació meteorològica de les zones d’alta muntanya. D’aquesta manera, tant els esquiadors com totes les empreses que desenvolupen la seva activitat a les pistes d’esquí podran saber les condicions d’aquell dia i dels dos següents.
 
L’espai inclourà informació precisa i específica per a totes les estacions i refugis, fet que suposa una gran millora qualitativa respecte a la informació que es rebia fins ara que era per zones. En el web es podran consultar dues modalitats de pronòstic: una predicció meteorològica generada per l’Equip de Predicció i Vigilància del Meteocat que donarà prediccions cada 6 hores i un model numèric de predicció que donarà les variables de temperatura, humitat i cota de neu cada 3 hores. Les prediccions es faran sobre el dia present i els dos següents i permetran cobrir un ampli ventall de necessitats i facilitar una informació altament fiable.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.