https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Turisme Actiu – Maresme

Dosrius, Can Bruguera, Serrallonga, Dosrius

Maresme
830b705db41f0fecd15fed13ff8f0b44.jpg
Com que l’orientació de vegades ens pot jugar alguna mala passada, és imprescindible el mapa i un GPS per realitzar aquest recorregut.

Dosrius.- La sortida s’inicia des de l’aparcament situat a l’entrada del poble. Ens dirigim, a través d’un petit pont que creua la riera, a una petita plaça. Una vegada en aquest punt, creuem la carretera cap a la dreta per agafar el carrer que condueix a una pista de ciment que segueix el curs de la riera per la seva esquerra. La seguirem sense major problema, veient durant el trajecte algunes indicacions de masies com Can Cresta. Continuem ascendint fins a passar per: 
 
La Creu (190 m).- Avancem per la mateixa pista. Alternant trams de ciment i sorra, aquesta zona del bosc està coberta, majoritàriament, de pins pinyoners. També abunden les alzines i roures, constituint en conjunt un paisatge rural de gran bellesa. Es passa, a continuació, al costat d’un cartell amb la indicació de la masia Can Marcol i es continua cap a l’esquerra fins a arribar a l’encreuament d’entrada de diverses masies. Seguint per la dreta de la zona barrada hi trobem l’indicador de la masia Ca l’Oceste, i arribarem a: 
 
L’Oasi (240 m).- Ens dirigim, per la part emmurallada d’aquest Centre Religiós, fins al final de la mateixa. Allà girarem cap a l’esquerra i continuarem el nostre ascens passant per la masia de Can Nogueres fins a arribar al cim on trobarem un cartell indicador Can Nogueres/Can Pepe, girem cap a la dreta en direcció a: 
 
La Brolleta (384 m).- Seguim fins al proper encreuament, on un altre cartell ens indica el Santuari del Corredor.
 
 
Continuarem fins a arribar a la zona asfaltada de la Urbanització La Cornisa, baixarem pel C/ Cami de la Cornisa, passant per la Font de la Cornisa arribant a:
 
Can Bruguera (370 m).- Arribem al complex restaurant-hípica, seguint pel camí a mà esquerra, entre el restaurant i la porteria del camp de futbol. A mesura que anem descendint, ens desviem a mà dreta amb la finalitat de contemplar la Font de la Moreneta. Seguidament, retrocedirem cap al mateix punt del camí, continuant el descens i a uns pocs metres, just a mà esquerra, trobarem la Font d’en Homs. A continuació ens desviem pel primer camí que trobem a la nostra esquerra, amb adreça novament a:  
 
La Brolleta (384 m).- De nou, passem per aquest punt fins a arribar al:
 
Torrent de Calç Barraquer (402 m).- Seguim en direcció al Turo de Ca Benet (273 m), passem pels voltants d’aquest cim a través d’una ampla pista, en la qual s’inicia el descens, passant per la Font de Sant Nicolau en direcció a Can Rovira (174 m). Una vegada en aquesta masia, només ens queda un petit descens per arribar novament a Dosrius, inici de la ruta i fi del trajecte. 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.