Pànxing Pirineus

26, febrer del 2024

Search
Close this search box.

26, febrer del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya Pirineus

El Carlit, per la Bollosa

Cerdanya Pirineus
ed420746a4c149475c03906f3540ddab.jpg
Muntanya altiva i de formes piramidals, el Carlit és la talaia més alta de la Cerdanya i del Pirineu Oriental. Aquest massís, envoltat d'estanys i de vegetació exuberant, és també el més freqüentat de tota la comarca cerdana, sobretot a l'estiu.

Situats al costat de l'aparcament de l'Hotel Bones Hores, a l'aparcament de la Bollosa, prenem el camí  que comença a la seva esquerra. Ens endinsem al bosc i superarem una zona de blocs de granit, poc després el camí gira a la dreta i, seguint unes fites molt marcades, arribarem al costat de l'estany de Viver (30 min), que es troba emplaçat a la dreta.
 
El camí continua per una zona humida i passa a tocar dels estanys Sec i de la Comassa. De seguida pujarem per un petit llom que ens durà a una esplanada des de la qual veurem el Carlit. Passada aquesta planúria, farem un petit descens i anirem a parar prop de l'estany de la Vallell (2.143m, 1h).
 
Aquest és un punt clau de la nostra ruta, creuarem el desguàs d'aquest estany per una passarel·la i girarem a l'esquerra (O). Ara haurem d'anar superant unes grades rocalloses, envoltades d'herbei. El camí ens portarà a un petit collet i posteriorment a l'inici d'una esplanada, des d'on el Carlit ens semblarà molt proper. Travessarem una zona de rocs vermellosos, que es desprenen del Tossal Colomer i, superant una forta pujada, sortirem a l'estany Gelat de Subirà, el més alt de la Cerdanya (2.598m, 1.50h).
 
 
Estem ja situats a la base del Carlit. Girarem a l'esquerra i amb una petita grimpada ens emplaçarem a tocar del Coll Colomer. Atacarem l'aresta est de la muntanya seguint unes ziga-zagues del camí i traspassarem una petita cresta fins a arribar a un collet, marcat amb una gran fita. Tot seguit, ens enfilarem per unes canals amb bones preses. Després, una travessa en diagonal i una pujada sobre terreny descompost ens portaran directament a l'enforcadura de la muntanya.
 
Des de l'enforcadura només ens caldrà girar a l'esquerra i assolir, sense més dificultats, el cim del Carlit (2.921 m, 2.30 h). Panorama excepcional de les muntanyes de l'entorn i dels embassaments de Lanós i de la Bollosa, la vista abraça des del Canigó fins al Massís de la Maladeta.
 
INDICACIONS:
Accés: des de Montlluís seguim per la D-118, direcció a la Llagona, fins que trobem, a l'esquerra, el desviament de la D-60 que puja a l'estany de la Bollosa 
Inici: aparcament de la Bollosa
Dificultat: Fàcil – Mitjana 
Altitud màxima: 2.921m
Desnivell: 900m 
Durada total: 4.45h (2.30h anada / 2.15h tornada)
Època de l'any: Primavera, estiu i tardor. A l'hivern és una excursió dura
Observacions: al tram final caldrà fer una grimpada (I+) per unes roques amb bones preses. La carretera D-60 està tallada a l'hivern al Pla dels Avellans.
 
A l'estiu té el trànsit restringit. Durant els mesos de juliol i agost caldrà pujar-hi amb els autobusos habilitats.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.