Pànxing Pirineus

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Turisme Actiu – Pirineus

El Congost de Collegats recupera camins històrics

Pirineus
39a145b1044781662d081e2d3c637f02.jpg
El massís de Collegats, també conegut senzillament com Collegats, és un congost format pel riu Noguera Pallaresa que presenta un paisatge geològic espectacular i de gran interès estètic. 

No en va està considerat un dels millors indrets de tot Catalunya per poder observar una gran diversitat de fauna, flora i geologia enmig d’un entorn natural molt ben conservat. Un dels seus indrets per excel·lència és l’Argenteria, una surgència d’aigua a la paret de roca que ha format travertins de formes particulars i que va inspirar tant al poeta Joan Maragall com a l’arquitecte Antoni Gaudí. També cal destacar el mític Barranc de l’Infern, un indret molt feréstec que marca una profunda vall i on s’hi realitzen diverses activitats de muntanya.
 
Enguany, des de l’Ajuntament de la Pobla de Segur s’està impulsant un projecte per tal de conservar tota la biodiversitat de Collegats i, al mateix temps, impulsar-lo com un destí ecoturístic on poder-hi practicar el senderisme i gaudir de l’espectacle de la natura. En l’actualitat es treballa per recuperar 6,1km de camins històrics que travessaven el Congost, quan encara no existia la carretera N-260, i es passava per antics camins de ferradura, que tenien la masia de Gramuntill com a cruïlla de camins.
 
Amb aquesta actuació es multiplicaran les possibles rutes circulars que es poden fer a la zona fins a un total de quasi 44km de senders enmig d’un espai de gran interès natural, cultural i paisatgístic. El Congost, que engloba dues comarques: el Pallars Jussà i el Sobirà, està previst que impulsi activitats que combinin la gran riquesa de fauna, flora, geologia i patrimoni així com també doni a conèixer les antigues llegendes que giren al seu voltant. 
 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.