https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

20, maig del 2024

Search
Close this search box.

20, maig del 2024

Turisme Actiu – Maresme

El Maresme, paradís de platges

Maresme
c968794f884a67618acf3cc651da16fd.jpg

El Mediterrani històricament ha deixat una petjada especial en el caràcter dels habitants que viuen d’ell i vora d’ell, i això es fa molt evident al Maresme, una comarca amb cinquanta-dos quilòmetres de litoral, entre Montgat i Malgrat de Mar, amb 16 municipis a peu de costa. Una comarca amb platges de gran qualitat que ofereixen l’oportunitat de gaudir-les de moltes i diverses maneres, de dia i de nit, sota el sol enlluernador o sota la llum tènue de la lluna.

Quaranta-nou platges de sorra daurada de gra mig i gruixut entre les que destaquen enguany 12 platges amb el distintiu de Bandera Blava: la Platja de Canet (Canet de Mar); les platges de l’Astillero i Malgrat Centre (Malgrat de Mar); el Consorci Port Mataró (Mataró); Port Balís (Sant Andreu de Llavaneres); el Port del Masnou, la Platja d’Ocata i la d’El Masnou (El Masnou); la Platja Garbí (Calella); la Platja dels Tres Micos (Caldes d’Estrac) i les Platges de les Barques i de La Murtra (Sant Pol de Mar). La Bandera Blava és una ecoetiqueta que atorga, anualment, la Fundació Europea d’Educació Ambiental i que garanteix el compliment d’uns mínims requisits mediambientals, l’existència d’uns serveis sanitaris adequats, l’equipament amb dutxes d’aigua dolça i serveis de salvament. És un distintiu que acredita la sostenibilitat i qualitat del litoral, que considera la platja, i els ports, com un ecosistema marítimo-terrestre.
 
Però les platges del Maresme no es limiten a aquesta distinció, unes altres 3 platges de la comarca, la Platja del Callao i la del Varador (Mataró) i la http://www.costadebarcelonamaresme.cat/ca/platges-i-ports/q-qualitat/platja-del-varador Platja de Garbí (Calella) compten amb un altre distintiu que es concedeix a platges que compleixen els requisits exigits pel sistema de Gestió d’Ús Públic, que es refereixen tant als equipaments de neteja, com a la seguretat, al salvament i a la informació.  És la Q de qualitat Certificada amb la Q de Qualitat Turística, amb banderes “Q” de Qualitat Turística.
 
 
Aquesta quantitat de platges, i la seva qualitat, ha fet de les platges del Maresme un paradís no només pels habitants de la comarca. La seva proximitat  a la ciutat de Barcelona, facilita que aquestes s’omplin de visitants vinguts de l’àrea metropolitana per gaudir de la seva bellesa i de tot el que ofereixen.
 

Estiu i esport a la platja

Les platges maresmenques han deixat de ser aquells espais on la gent hi anava només a prendre banys de sol i mar i a jugar amb la sorra tot fent castells. La proliferació d’estructures a les platges, i l’extensió i afició de la gent a l’esport, les han convertit en un bon escenari per practicar tota mena d’esports durant l’estiu. Si no és estrany veure els passejos marítims, arran de sorra, plens de gent caminant o fent running a primera hora del matí, cada cop són més abundants les xarxes, porteries i altres elements, a tot el llarg de la costa del Maresme que permeten que els visitants de les platges puguin practicar esports com el voleibol, l’handbol, el futbol- platja o el tennis. Evidentment sense oblidar els esports que, tradicionalment i necessàriament, han necessitat de les platges i el mar per practicar-se, com l’esquí nàutic, la moto nàutica, el surf o l’esport estrella de les darreres temporades: el paddel surf.Un altre distintiu que es concedeix a platges que compleixen els requisits exigits pel sistema de Gestió d’Ús Públic, que es refereixen tant als equipaments de neteja, com a la seguretat, al salvament i a la informació,  és la Q de qualitat Certificada amb la Q de Qualitat Turística, amb banderes “Q” de Qualitat Turística, destaquen la Platja del Callao i la Platja del Varador a Mataró.
 

La descoberta nocturna

Però si hi ha una nova manera de gaudir de la platja que, des de principis dels anys 90, arrasa amb qualsevol altra modalitat de local durat l’estiu maresmenc, és l’ocupació de restaurants i xiringuitos amb una gran i diversa oferta nocturna.
 
Als passejos marítims, a peu de platja o a la mateixa sorra, hi ha locals que ofereixen, pràcticament des de sempre, una bona oferta gastronòmica i culinària, per dinar i també per sopar. Però molts d’ells han anat poc a poc incorporant la possibilitat d’allargar la nit gaudint d’espectacles en directe, des de concerts de tota mena de música fins a monòlegs o actuacions còmiques i de màgia, fent-se veritables especialistes servint copes a la vora del mar.
 
 
I l’oferta ha estat acceptada massivament i amb molt de gust perquè després d’un dia d’intensa calor, dels mals de cap diaris i de les rutines del dia a dia… què millor que tastar un bon sopar i copa a la llum de la lluna, tot gaudint de les platges del Maresme.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.