https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

13, juliol del 2024

Search
Close this search box.

13, juliol del 2024

Turisme Actiu – Maresme

El Masnou – Dolmen de Can Boquet (Roca d’en Toni) – El Masnou

Maresme
3aa0dd096e2d3a6fbc4c3a4c7dea6188.jpg

El punt de sortida del recorregut és un lloc molt conegut al poble del Masnou, Les Seixanta Escales, a l’inici del carrer Joan XXIII. 

Enfilem aquest carrer, arribem a la plaça Onze de Setembre i creuem el pont sobre l’autopista. En aproximadament deu minuts trobarem la pista de sorra i travessarem les vinyes cap al Pi de l’Indià, que ofereix unes vistes espectaculars de Barcelona, a l’esquerra del camí.

Quan arribem a un camí asfaltat d’uns cent cinquanta metres girarem a la dreta i continuarem camí amunt fins que trobem la pista principal. Llavors, tornarem a girar a la dreta i, després d’un petit desnivell, arribarem a una esplanada amb diversos camins. Agafarem el primer, a l’esquerra, que ens conduirà al poble de Vallromanes. A continuació, descendirem la pendent fins que arribem a un camí més gran des del qual girarem a l’esquerra per arribar al poble.

A la plaça de l’església trobarem una font d’aigua on podrem descansar i recuperar forces. Ens encaminarem cap a la zona esportiva del poble, deixant la piscina municipal i les pistes de pàdel a l’esquerra. Després de fer una corba que gira cap a la dreta, quan el carrer comença a pujar a l’esquerra, agafarem una pista de sorra d’uns cent metres i aleshores enfilarem un carrer a la dreta d’uns dos cents metres.

Quan ens trobem dalt d’aquesta petita pujada abandonarem l’asfalt i girarem a la dreta ascendint per un camí de sorra. Passarem per davant d’unes cases a la nostra dreta i, en eixamplar-se el camí, prendrem un corriol a l’esquerra que s’inicia amb una pendent extrema de cinc metres.

Aquí començarà una trialera molt divertida i tècnica que descendeix bosc endins fins que anem a parar a una pista de grava. Girarem a la dreta i immediatament veurem el camp de “Pitch and Putt” del municipi de Vallromanes. Tornarem a girar a la dreta i seguirem l’asfalt fins que deixem enrere  el camp de golf  i Can Maimó. Tot seguit trobarem un camí amb cadena a l’esquerra.

Aquest camí està marcat per un senyal verd que indica “Ruta de Can Maymó”. A partir d’aquí, comença l’ascensió més forta de la sortida, les rampes de la qual poden arribar a un desnivell màxim de 17%. Continuarem ascendint uns tres quilòmetres fins al dolmen. Sortosament, no és tot pujada continuada sinó que trobem diversos trams en pla i fins i tot descensos que ens ajudaran a  recuperar la força de les nostres cames cansades. Deixarem enrere la hípica/restaurant Cal Senyor i pocs minuts després trobarem el dolmen de Can Boquet (Roca d’en Toni), un dels indrets més emblemàtics de la Serralada Litoral, espai perfecte per descansar i recuperar-nos.

Ara ens toca iniciar la tornada cap a Masnou. Girarem a la dreta i anirem baixant fins la creu de San Salvador. Continuarem en direcció recta cap a Sant Mateu, però no ens dirigirem cap a l’ermita sinó que ascendirem per la pista principal fins arribar dalt de la pujada. Després d’uns dos cents metres de descens trobarem el mirador, a la nostra esquerra. Val la pena aturar-se i observar les vistes del Maresme, de Barcelona i, fins i tot, de Montserrat si hi ha bona visibilitat.

Llavors continuarem descendint tota la pista principal fins arribar al camí per on hem pujat. Travessarem novament les vinyes, creuarem el pont de l’autopista i tornarem a ser al poble del Masnou, punt de sortida del recorregut.

FITXA TÈCNICA
Distància: 25 km
Dificultat: mitjana

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.