Pànxing Pirineus

2, març del 2024

Search
Close this search box.

2, març del 2024

Turisme Actiu – Pirineus

El Pallars Jussà: un paradís per descobrir

Pirineus
92c17923af0fe915fbb205b0e8b3cb7b.jpg
El projecte “Vine al Pallars, viu el Jussà” agafa embranzida i, per tercer any consecutiu, presenta les seves propostes per impulsar el turisme al Pallars Jussà, un autèntic paradís encara per descobrir pel que fa a natura, cultura i també gastronomia.

L'any 2013 l’Associació de Cases de Turisme Rural del Pallars Jussà, encapçalada per Conxita Serrano, va crear aquesta iniciativa per trencar l’estacionalitat i oferir el Pallars Jussà com un destí turístic durant tot l’any
 
L’any passat s’integrà al projecte l’APAT (Associació d’empresaris de l’àmbit turístic del Pallars Jussà) oferint així una vessant de participació, no tan sols d’allotjaments rurals, sinó de tota mena d’allotjament i d’empreses.
 
La iniciativa ofereix, gratuïtament, a totes les persones que s’allotgen a cases rurals i allotjaments adherits, sortides de senderisme amb guia de diferents nivells (baix-familiar, mitjà i alt) i també la possibilitat de viure experiències pallareses a preus promocionals. Però, tots aquells que no estiguin allotjats ni en cases rurals ni en cap establiment adherit també es podran apuntar a les activitats de senderisme guiades i gaudir de les experiències.
 
“Vine al Pallars, Viu el Jussà“ recull la manera de ser i de viure al Pallars, les peculiaritats del territori  i la bellesa dels indrets més desconeguts. S’hi ofereixen experiències de tipus cultural, lúdic, científic, gastronòmic… Escollir entre alguna d’elles és ben difícil perquè totes ofereixen sensacions úniques, que cal viure, per impregnar-se del tarannà de la gent i de la terra pallaresa. Així mateix, les sortides guiades de senderisme permeten descobrir al visitant aquells racons més espectaculars i amagats del territori. 
 
De cara als mesos d’estiu, entre les sortides guiades de senderisme en destaca la de Reserva Nacional de Caça de Boumort, que tindrà lloc l’11 d’agost
 
Aquesta sortida guiada per la Reserva de Boumort, que té una extensió de 13.097 hectàrees, ofereix una varietat de recorreguts molt amplis i la possibilitat de veure fauna en estat salvatge. A Boumort hi destaquen espècies com el cérvol, els isards, cabirols i daines, entre d’altres espècies d’aus protegides com ara el picot negre, el mussol pirinenc i la becada. També s’hi podran observar el trencalòs, el voltor, l’aufrany, el falcó pelegrí i l’àliga daurada.
 
Pel que fa a les experiències que ofereix “Vine al Pallars, Viu el Jussà” n’hi ha de tot tipus, però destaca la que s’ha programat pel cap de setmana del 18 i 19 de juliol: “La Força de l’Aigua”. Una sortida que ofereix dos dies replets d’activitat lúdica-cultural dirigida a un públic familiar que vol experimentar una vivència nova en contacte amb la natura, al mateix temps que podrà conèixer la fascinant història de les centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca. Els visitants tindran ocasió de descobrir un bell paradís amagat entre els cims d’aquesta Vall i la trentena de llacs que l’envolten.
 
Per aquells a qui els hi agradi una experiència més relaxada i distesa, “Vine al Pallars, viu el Jussà” ha programat passejades d’Observació astronòmica que tindran lloc els dies 1 i 22 d’agost. Tant els més grans com els més petits aprendran a reconèixer les principals constel·lacions a ull nu i observaran estels, nebuloses i galàxies a través del telescopi. En definitiva, si voleu conèixer l’autèntic Pallars no us perdeu aquesta iniciativa.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.