https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Turisme Actiu – Maresme

El tresor de Caldes d’Estrac: l’aigua que brolla contínuament

Maresme
81072d2cb1d54b402a67e95e5f91e400.jpg

Caldes d’Estrac té el privilegi de tenir una magnífica i singular aigua termal que brolla a 38,8 ºC amb les seves propietats originals, tant químiques (azotada i nitrogenada) com físiques (clorada sòdica, ferrosa, sòdica i potàssica).

Amb un ús immemorial, sembla que els romans ja coneixien les seves propietats i que, a partir de l’Edat Mitjana, ja es va fer famosa quan els templers van construir un petit hospital al costat de l’església per aprofitar les seves propietats.
Les aigües de Caldetes tenen la qualificació de mineromedicinals, i les seves propietats són principalment sedants i relaxants a la vegada que estimulants de les cèl·lules. També tenen propietats analgèsiques i recuperadores musculars. I també resulten apropiades per a afeccions reumàtiques, artrítiques i respiratòries en general, així com ginecològiques i dermatològiques. A més, beguda freda té un gran potencial contra els càlculs renals, és diürètica i ajuda a pal·liar les afeccions del fetge.
 
La gran singularitat de l’aigua de Caldetes, respecte a altres aigües termals, és que el fet de brollar de la deu a 38,8 ºC, de manera que no és necessari ni manipular-la, ni refredar-la, ni escalfar-la. Així es pot dir que sempre manté totes les seves propietats mineromedicinals.
 
El poder terapèutic de l’aigua de Caldetes facilita la neteja i purificació de cos i ànima, fent-se de seguida evident a qualsevol persona que ho provi.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.