Pànxing Pirineus

29, maig del 2024

Search
Close this search box.

29, maig del 2024

Turisme Actiu – Pirineus

Els Guies Oficials de l’únic Parc Nacional de Catalunya ens apropen al patrimoni natural i cultural

Pirineus
1571de7e2c9161c3c33c0f290e73ebfe.jpg
Tens curiositat per saber com seguir rastres i petjades d’animals, descobrir papallones, confeccionar menjadores d’ocells o diferenciar-ne les seves veus gràcies a un taller? Aquestes són algunes de les nombroses opcions que ofereixen els Guies Oficials de l’únic Parc Nacional de Catalunya i un dels més ben conservats d’Europa, el d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. 

Estem parlant d’un dels exponents més extraordinaris dels relleus glacials entre els espais protegits de regió alpina a Europa.
 
La funció dels Guies Interpretadors és apropar als visitants el patrimoni del Parc i els seus racons més bells i amagats, ja siguin els més de 300 estanys, les cascades i salts d’aigua, les zones humides o alguns dels pics més alts dels Pirineus. Sense oblidar la seva flora i fauna, especialment adaptada a aquests hàbitats, amb un relleu geològic excepcional que inclou grups d’organismes exclusius d’aquest espai protegit tan singular. Ho fan mitjançant un grapat d’excursions i activitats adaptades a totes les edats, amb descomptes especials per a nens, grups i jubilats, així com facilitats per a col·lectius amb diversitat funcional (mobilitat reduïda, sordmuts o invidents).
 
Des de fa 22 anys, l’Associació de Guies Interpretadors del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, formada per un centenar de professionals, funciona durant la temporada de primavera i estiu com una mena de descobridors de tresors ocults. 
 
 
Dissenyen itineraris fàcils que combinen el servei de taxis 4×4 del Parc per tal de gaudir d’estanys i cascades sense fer grans esforços, rutes per fotografiar les més belles flors alpines, travesses i ascensions emblemàtiques. Fins i tot programen activitats per aprofitar els beneficis medicinals (les fitoncides i d’altres) dels boscos envellits i centenaris de l’interior del Parc (Shinrin Yoku). Per acabar-ho d’arrodonir, organitzen sortides per descobrir el patrimoni cultural (esglésies i ermites romàniques) i etnològic (llegendes de bruixes i tradicions ancestrals que es mantenen avui en dia).
 
Entre les activitats previstes, destaca el lliurament d’una credencial especial al guia del Parc que té el carnet número 1 i que, casualment, és el Coordinador d’Ús Públic del Parc Nacional, i es jubila d’aquí poc. A més, la casa del Parc acollirà conferències obertes al públic sobre l’evolució de la feina dels Guies del Parc i els productes que dissenyen i que contribueixen a dinamitzar econòmicament el territori i una ponència sobre com es van posar en marxa els Camins Vius. També se’n dedicarà una altra als productors artesans de l’entorn del Parc Nacional, que s’apleguen en una associació i amb els quals treballen estretament, atès que moltes de les excursions finalitzen amb un tastet de productes o visites als productors.
 
Si vols consultar l’agenda d’activitats del Parc, clica aquí
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.