https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Maresme

Equitació connectada

Maresme
b158547fe65f833763b3c5fcc3f63bc5.jpg
Qualsevol esport procura millorar el benestar físic i mental de les persones. L’equitació és un esport que desenvolupa certes habilitats físiques com són l’equilibri, la concentració, la coordinació, els reflexos i la destresa. A més dels beneficis físics, l’equitació potencia habilitats emocionals i de vida, com són la confiança, la seguretat, la motivació i afavoreix el rendiment acadèmic dels nens.

Les habilitats emocionals juguen un factor important en les nostres vides i amb els cavalls aprenem a conèixer les nostres emocions, a prendre consciència del nostre cos, a empatitzar, a liderar i a crear equip amb el cavall, ja que ensenyem que l’alumne aprengui la comunicació natural del cavall i la interioritzi millorant la relació entre els dos, busquem un company amb qui fer un esport a qui també li agradi, i no per sotmetiment sinó per motivació i voluntat.
 
L’equitació connectada és un mètode per millorar aquesta comunicació i potenciar la relació amb el cavall. Ens ensenya a connectar amb ell mitjançant la presa de consciència del nostre cos i la nostra posició i l’experiència “d’escoltar” el cos del cavall.
 
L’equitació connectada és un mètode creat per Peggy Cummings basat en el coneixement de l’anatomia del cavall i l’equilibri, la tècnica Alexander i les arts marcials.
 
El coneixement de la nostra biomecànica i la del cavall facilita una sincronització natural amb el moviment d’aquest. Sense aquest coneixement i sense una consciència de com aplicar-ho creem una tensió en diferents parts del cos del cavall que impedeix que el moviment flueixi lliurement. Quan el genet i cavall es tensen es crea un cercle on tots dos perden elasticitat i la seva habilitat per reequilibrar-se.
 
 
Aquest mètode aporta beneficis a les dues parts de la relació persona-cavall:
1.- Ensenya al genet a tenir consciència del seu cos i del moviment per adoptar la millor posició a l’hora de muntar i moure’s en harmonia amb el cavall.
2.- Ensenya al cavall a desenvolupar patrons posturals, musculars i de moviment per aconseguir suportar –sense dolor ni tensió- el pes del genet, en total equilibri.
 
L’equitació connectada afavoreix el desenvolupament d’habilitats no només relacionades amb el físic sinó també amb el benestar personal juntament amb el del cavall.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.