Pànxing Pirineus

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya Pirineus

Esquí de muntanya: Puigpedrós (2.915m), per a petits i grans

Cerdanya Pirineus
194df8014cc7359d17897937cd25ec68.jpg
Ja fa molts anys que en Ramon Orriols i en Ricard Molina ens acompanyen en el nostre viatge del Pànxing Cerdanya. De la seva mà hem conegut una altra Cerdanya, descobrint-nos grans secrets per fer meravelloses excursions d’esquí de muntanya, aquell esquí lluny de les tradicionals pistes d’esquí. Enguany Orriols i Molina ens ofereixen un nou regal, amb un nou llibre a les llibreries: La Cerdanya. Esquí de muntanya per a petits i grans ens redescobreixen l’esquí de muntanya, però aquest cop en família. Un llibre on ens ofereixen 20 rutes molt pensades perquè hi pugui participar tot el grup familiar: rutes sense gaires dificultats i amb punts de sortida accessibles. 

La poca dificultat de les rutes que us presentarem durant tot aquest hivern tenen un propòsit clar: que muntanyencs poc experts descobreixin l’esquí de muntanya i arribin a poder compartir, amb grans i petits, els valors essencials de l’excursionisme.
 
Puigpedrós (2.915m): el sobirà de la Cerdanya
La colossal mola del Puigpedrós imposa la seva arrogant grandària a la vora nord de la plana cerdana. Sense arribar a ser la muntanya més alta de la comarca, la seva notable altitud, que sobrepassa els dos mil nou-cents metres, fa que molts de nosaltres possiblement no sabríem entendre aquesta terra sense la seva presència.

 
Accés: Vegeu la ressenya de l’itinerari publicat al Pànxing Nº 311 i, en arribar a Campllong, continueu per la pista fins arribar al refugi de Malniu. En ple hivern la pista pot estar tancada per la neu i és recomanable informar-se prèviament (Tel. Refugi: 616 85 55 35). Des de Puigcerdà: 26km.
 
Itinerari: L’ascensió des del refugi de Malniu, estratègicament situat, resulta molt atractiva i transcorre, majoritàriament, per espais oberts i exempts d’accidents geogràfics rellevants, el que fa que sigui una excursió molt recomanable per esquiadors de tots els nivells.
2.130m. Refugi de Malniu. Creueu una passera que hi ha a l’oest del refugi, just per sota de l’estany Sec i remunteu vers el nord-oest fins al capdamunt d’una clariana (senyals blanques i vermelles del GR-11 pintades als arbres). (+ 100m).
2.230m. En una coma, on trobeu el solc d’un torrent de l’altra vessant, abandoneu el traçat del GR i encareu al nord els pendents moderats del Serrat de les Perdius Blanques, deixant a la vostra dreta el característic roc de la Llosa. (+ 470m).
 
 
2.700m. Molleres del Puigpedrós. El pendent esdevé suau, ample i regular. Remunteu en direcció general nord deixant un xic apartat a la vostra dreta el turó del pic de les Molleres (2.752m). A partir d’aquí gireu gradualment al nord-oest per remuntar finalment la pila de grans blocs de granit que constitueix el punt culminant (215m).
 
 
2.915m. Puigpedrós o Puig de Campcardós. Per la seva panoràmica excepcional als 360 º l’anomenen el Mirador de la Cerdanya. Al cim hi ha una creu, un pessebre i una torreta de vèrtex geodèsic. Si avanceu fins l’avant – cim (2.888m) gaudireu d’una interessant vista local de la vall de Campcardós que flanqueja el vessant nord del massís. Tot i que es poden efectuar diversos descensos de diferents dificultats, recomanem el retorn per l’itinerari de pujada (- 785m).
 

Fitxa tècnica:
Desnivell: 785m.
Dificultat: Fàcil  ^^
Temps: 5 – 6 hores.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.