https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

22, maig del 2024

Search
Close this search box.

22, maig del 2024

Turisme Actiu – Maresme

FAR DE CALELLA

Maresme
1 (53)
Aquest mes, la nostra proposta és una caminada que equilibra perfectament la bellesa del mar amb la serenor de la muntanya. Iniciem la nostra aventura enfocant-nos cap a un coll que ens portaria fins al Turó de les Guilles. No obstant, decidim dirigir els nostres passos cap a l'embolcall blau del mar per gaudir de la magnífica vista que ens ofereix El Far de Calella, on la Roca Grossa es presenta com una imatge d'una bellesa imponent. A més, si la sort ens acompanya, podríem observar algun corb marí prenent un repòs sobre les roques, en una pau que només la natura pot oferir.

Ermita de Sant Pau

Aquest racó de la costa guarda històries d’antics temps, on al voltant del segle X, un monjo francès va escollir aquesta terra per establir-se i fundar l’ermita que corona el turó. Al voltant d’aquesta construcció sagrada, va néixer la comunitat de Sant Pol. Resistint el pas del temps, guerres i atacs pirates, l’ermita segueix en peu, com un vigilant etern que mira cap al cel blau. Quan cau la nit, la llum transforma la façana de l’ermita, passant d’un blanc immaculat a un to daurat que eleva encara més la seva grandiositat.

Can Mascaró

Des de la distància, es pot observar aquesta casa senyorial amb una peculiar torre mirador. Un lloc que, tot i ser visible des de l’autopista, guarda en el seu interior històries d’un passat ric i complex. Aixecada a principis del segle XX per la família Bordas de Barcelona, la torre va ser un somni fet realitat per la mestressa, desitjosa de contemplar el mar des de la llar familiar. Amb el temps, la casa ha vist canviar els seus usos: des d’acollir missa per als veïns i residents de Sant Pol, fins a convertir-se en un restaurant de renom. Ara, es troba en un estat d’abandonament, testimoni silenciós del pas del temps.

Far de Calella

Antigament, una torre de vigilància es trobava en aquest lloc, vigilant les aigües contra els perills dels pirates. Avui dia, el far guia amb la seva llum, emetent senyals que poden ser detectades fins a 63 quilòmetres mar endins. La vista des d’aquest punt és un espectacle inoblidable, oferint un panorama únic de la costa.

Roca Grossa

Conjunt de formacions rocoses que, juntes, creen una platja recollida de prop de 130 metres de llargada. A prop, es troba un aparcament i un mirador des d’on es pot accedir fàcilment a aquesta platja. Durant els mesos més freds, és possible veure famílies de Corb Marí gaudint de la tranquil·litat de les roques.

Com Anar-hi? 

Itinerari: Circular Durada: 2:40 h (anar i tornar) Desnivell: 225 m Distància: 7 Km Època recomanada: millor evitar l’estiu Track: Far de Calella- 777

L’inici d’aquest recorregut ens porta més enllà de Sant Pol de Mar, on deixem el vehicle al Torrent del Morer. La ruta ens convida a creuar cap al costat mar de la Carretera Nacional, dirigint-nos cap a Sant Pol per endinsar-nos en els camins que ens portaran a descobrir les meravelles d’aquesta zona: des de l’Ermita de Sant Pau fins a Can Mascaró, passant pel Far de Calella i la Roca Grossa. Un viatge que ens recorda la importància de preservar i gaudir del nostre patrimoni natural i històric.

Josep Grau

Montaltrek

Bibliografia:

  • Wikipedia
  • Pobles de Catalunya
  • Guia Repsol
  • Natura Local

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.