https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Maresme

L’aventura d’aprendre a fer surf al Maresme

Maresme
db821b50cb2fc93bfc228b2a08e9f9ce.jpg
La costa del Maresme és un lloc molt especial, ja que conflueixen el mar i la muntanya, i això fa que puguis estar banyant-te al mar Mediterrani i en pocs minuts et plantis a la serralada Litoral per fer una excursió o practicar bicicleta de muntanya. Pel que fa al surf, és una costa amb un fons marí ideal per practicar i aprendre aquest esport tan saludable i divertit.

Tot i les dificultats en què es troben les escoles de surf, per part de les administracions, per portar a terme les seves activitats, sobretot a l’estiu, la passió per aquest esport i estil de vida està molt viu al Maresme, i prova d’això són les escoles especialitzades que s’obren camí entre tràmits burocràtics, permisos municipals, conflictes amb els socorristes i banyistes i altes aventures. Entre tots hauríem de prendre consciència de la importància de poder compartir la platja a l’època estival, ja que és possible i just que cadascú pugui tenir el seu lloc, tant esportistes com banyistes i surfistes en general. Si prenem com a exemple les escoles de surf del mar Cantàbric, veurem que això és totalment possible i que només fa falta esperit dialogant i compromís per totes les parts, sobretot de les administracions que no estan molt acostumades a tractar amb escoles d’aquest tipus.
 
Es tracta d’entendre que la platja i el mar són de tothom i que, quan arriba l’estiu, hem de ser més ordenats i respectuosos amb tothom. Els banyistes sempre seran la prioritat, però això no és incompatible amb els esports nàutics, en aquest cas, el surf. El problema és que les taules de surf són molt petites i no poden compartir espai amb les embarcacions als canals nàutics, però són suficientment grans com per estar prohibides a la zona de bany. Llavors ens trobem amb una situació molt peculiar, ja que els surfistes ens sentim marginats a l’estiu a les platges que “surfegem” durant tot l’any. Per això veiem convenient que es consideri el fet que cada vegada som més surfistes i escoles de surf al Maresme i que aquesta situació s’ha de regular, dialogant entre escoles, administració i serveis de socorrisme; només cal parlar-ho i arribar a acords que dignifiquin l’activitat del surf a les nostres platges.
 
Sigui com sigui, els surfistes seguirem gaudint amb les onades del Maresme sigui l’època de l’any que sigui i, sobretot, seguirem lluitant perquè el nostre esport tingui cabuda a la nostra costa.
 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.