https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Maresme

L’esgrima, un esport complet

Maresme
171aca3dac1add1e808d8409a1932ec5.jpg
Entre els 8 i els 10 anys és el moment idoni per introduir els nens en la pràctica d’un esport com l’esgrima ja que les exigències d’aquest són acollides voluntàriament i acceptades pels principiants, acollint la idea de progrés de la perfecció individual i col•lectiva. La recerca de la superació personal de les seves habilitats, constitueix una pretensió per l’alumne i, conseqüentment, constitueix una finalitat de l’esport formatiu. 

L’especialista en temes esportius, Le Boulch, sosté que, per assegurar l’equilibri i el desenvolupament adequat del nen, és necessari oferir-li una formació corporal de base: abans dels 14 anys el més essencial és el desenvolupament de les funcions psicomotrius. “El concepte d’esport no té significat abans dels 9 anys, la suposada iniciació esportiva dirigida a nens de 6 a 9 anys és només una caricatura de l’activitat adulta, expressada a vegades com un condicionament gestual precoç”.
 
L’Esgrima és un esport de combat individual en el que es fa ús d’una arma per arribar a tocar a l’adversari. No és, per tant, una disciplina en la que existeixi el contacte físic o el cos a cos. Les armes utilitzades són el floret, l’espasa i el sabre, cadascuna de les quals amb les seves característiques pròpies, el que fa que en realitat siguin tres modalitats diferents i sis especialitats d’un mateix esport ja a més es separa per sexe.
 
Des dels primers Jocs Olímpics de l’actualitat (Atenes 1896), l’Esgrima ha format part del programa de competició amb el floret i el sabre, només pels homes i en la modalitat individual. En els Jocs de París, al 1900 s’inclou l’espasa. La competició per equips s’incorpora en el 1904 en els JJ.OO de Sant Lluís i el floret femení ho fa en els de París de 1924.
 
 
Avantatges que proporciona la pràctica de l’esgrima
Podem afirmar que l’esgrima és un dels esports individuals més complets respecte als efectes benèfics que proporciona la seva pràctica, en quant a les característiques especials fisiològiques, morals i intel•lectuals. Es un exercici que posa en moviment tots els músculs del cos. Es un esport intel•lectual per excel•lència, desenvolupa les facultats intuïtives, la rapidesa en la decisió i en les idees. D’altra banda proporciona serenitat i prudència, a l’ensenyar a refrenar els propis instints i evitar el perill. L’esgrima, a la fi, proporciona un exercici complet, al donar-li al cos elasticitat, fermesa, elegància i conformar un desenvolupament harmònic. L’esgrima augmenta i ordena les facultats de l’home.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.