Pànxing Pirineus

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Turisme Actiu – Pirineus

La Ruta dels miradors del Pla de l’Àliga

Pirineus
a3f3d884397656c6e8adec7cd2e489f9.jpg

Aquesta ruta és un dels itineraris senyalitzats pel parc natural del Cadí-Moixeró, a la vessant ceretana del parc. El trobem ubicat al poblet d’Estana, on hi ha una de les rutes clàssiques i més transitades del parc natural: la que porta des d’Estana, fins a Prat de Cadí. La ruta que proposem, ens acosta fins a Estana, però ens allunya una mica del Cadí, per tal de poder tenir una millor perspectiva de la seva immensitat, acostant-nos a una magnífica talaia, on hi ha quatre miradors, amb quatre taules panoràmiques, per a poder conèixer les muntanyes que ens envolten.

L’itinerari comença arribant a l’església on, al costat mateix, a mà dreta, surt un camí de terra on veurem el primer pal indicador cap als Miradors del Pla de l’Àliga. Al principi, el camí està ben delimitat amb murs de pedra, entre conreus i pastures. A mesura que es va guanyant alçada, s’endinsa en un bosc solei de pi roig (Pinus sylvestris) i boix (Buxus sempervirens). A mida que anem pel pla, anem trobant que els antics camps, s’alternen amb clapissars de bosc i arbusts. L’aïllament i l’altitud del Pla de l’Àliga, respecte al seu entorn, facilita una bona panoràmica de l’ampla vall del Segre, i les muntanyes pirinenques i pre-pirinenques que l’envolten. Un cop al pla, l’itinerari inicia un circuit radial, en sentit contrari a les agulles del rellotge. Així doncs, els dirigirem cap a la dreta, per trobar el primer mirador, situat a Sud-est. El segon, el trobarem, a Nord-est; el tercer, a Nord-oest, i el quart, a Sud-oest. Un cop hem fet el recorregut pels miradors, havent completat una volta de 360º, tornarem pel mateix camí on hem arribat al pla. Completant el recorregut, haurem hagut de poder divisar, al sector Sud, des de la Tosa, que sobresurt un xic -a l’Est-, fins al Cap de la Fesa, acabament de la serra del Cadí -a l’Oest-; i al sector Nord, des de Sant Joan de l’Erm -a l’Oest-, fins un altre cop la Tosa -a l’extrem Est-.
 
 
Com que és una sortida no gaire llarga, podem complementar el matí i agafar el vehicle per anar a visitar l’omnipresent entorn del Santuari de la Mare de Deu de Bastanist, situat a una altitud de 1.227m, a la fondalada del riu de Bastanist, a peu de la serra dels Cortils -2.457m, al pic del Cabirol- i la carena del Coma Bona -cim de 2.548m-, que formen la immensa muralla d’aquest sector de la serra del Cadí, i enmig dels quals hi ha el Pas del Gosolans. Per fer-ho, haurem, baixat des d’Estana cap a la carretera que porta de Martinet a Montellà, i poc abans d’arribar-hi, a una cota de 1000m d’altitud, agafarem un trencall a mà dreta direcció Villec i Bastanist, enfilant-nos vall amunt, tot passant pel Molí de Bramasacs.
 
FITXA TÈCNICA:
Sortida i arribada: Estana (1.495m)
Temps de recorregut: 2.00h 
Punt més alt: Pla de l’Àliga (1.600m)
Una època: Tot l’any, amb vistes molt clares a l’hivern o un dia després de pluja.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.