https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Turisme Actiu – Maresme

Montaltrek, primera associació excursionista de Sant Vicenç

Maresme
8fbc7c17a6c46df81bf426dfa5ecfcb3.jpg
Aquesta és la història de la primera associació excursionista de la vila de Sant Vicenç de Montalt, batejada com a Montaltrek. Els seus orígens es remunten a l’any 2007 quan Francesc Calopa, muntanyista experimentat, va plantejar la idea d’organitzar una caminada popular al Grup Pro-esplai.

L’associació neix, com bé diuen, “de carambola”. En Sisku Calopa s’uneix a l’estiu del 2009 de manera fortuïta amb en Josep Grau, en Robert Subirón, en Josep Bellonch i en Joan Pérez, i decideixen muntar una caminada popular. D’aquí va sortir Montaltrek i la seva Marxa Popular Cims dels 3 Turons.  L’èxit d’aquesta experiència, que va acollir fins a 600 persones d’arreu de Catalunya en la seva primera edició, s’ha anat mantenint al llarg de totes les edicions. El seu objectiu principal és, com bé diuen,“donar un motiu més a la gent per venir a Sant Vicenç de Montalt”. 
 
Anteriorment a Sant Vicenç, hi havia hagut un grup on Josep Grau preparava les sortides, la Unió Excursionista de Sant Vicenç (UES). Però no era un associació, eren un grup de persones a les que els agradava anar a caminar plegats.
 
La bona acollida de la Marxa ha empentat a tirar endavant altres projectes relacionats amb l’excursionisme. Actualment, Montaltrek té un actiu de 150 socis que, més que socis, s’han convertit en amics de muntanya, amb qui parlar i caminar de costat.
 
L’associació fa, mensualment 3 tipus de sortides:
Matinals: desplaçament mà- xim d’1 hora en cotxe i unes 3 hores de marxa. Aquesta mitjana ens ha demostrat que podem abastar una gran part del territori ja que arribem fins al Montseny, el Gironès, Osona, els Cingles de Berti… les sortides sempre són amenes i de vistes variades.  
Excursions: abasten tot el dia, o bé un cap de setmana. Són per als més valents de la casa i es fan cims de Catalunya, Andorra i Sud de França. Representen l’ambient més muntanyenc, amb ascensions molt assequibles i que poden arribar algunes als 3000 i escaig metres, fent nits als refugis de muntanya, amb l’ambient jovial que s’hi respira. A l’hivern fan també raquetes de neu per paratges i cims on hi regna una neu que no ha estat trepitjada per ningú.
Montalkids: són per als més petits de la casa i els que ens han de reemplaçar en el temps. Són infants de 3 a 8 anys que, acompanyats dels pares, van a veure llacs, granges d’animals, petites coves en que han d’entrar amb lot per a descobrir l’aventura que s’hi amaga…, caminant de entre mitja hora i 1 hora i mitja.
 
A més d’aquestes activitats fixes de cada mes, n’hi ha d’altres que es desenvolupen al llarg de l’any: sortida homenatge al nostre veí i conqueridor de l’Everest, Toni Sors; sortides nocturnes amb lluna plena; audiovisuals; la marxa anual; aplec infantil de totes les FEEC del Maresme… i tots els actes en els que l’Ajuntament o altres entitats locals demanen col·laboració.
 
Una de les vessants més actives és preparar cada any algun trekking pels més importants sostres del món, en pocs anys d’activitat s’han fet ascensions al punt més alt del Marroc, El Toubkal  amb 4.167 metres; l’Island Peak, amb 6.190 metres a la serralada de l’Himàlaia, on els que formaven part de l’expedició varen poder saludar l’Everest cara a cara; un trekking al Nepal, i l’última aquest estiu, en quan es va coronar el Kilimanjaro amb 5.890 metres, sostre nevat del continent Africà.
 
En aquest moment, l’Associació s’ha consolidat amb molts socis, aficionats a la muntanya i en diferents facetes del excursionisme.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.