https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Turisme Actiu – Maresme

Platges del Maresme: d’Arenys a Malgrat

Maresme
9744bbaab7aafd375f72d14d740f5560.jpg

Segueix corrent el mes de juliol i seguim el nostre viatge per platges de sorra gruixuda i d’aigua de qualitat excel•lent. Amb més calor, comencem a pujar cap al nord, on les aigües són un pèl més fresques, un viatge cap a platges reconegudes, amb distintius de qualitat de les administracions i, a més, amb uns “xiringuitos” de primera. Un viatge que no requereix maletes, a voltes ni tan sols agafar el cotxe, les tenim a tocar, són les platges del Maresme Nord, d’Arenys de Mar a Malgrat, i estan en el seu millor moment dels darrers anys.

Set municipis de l’Alt Maresme a peu de costa mediterrània: Arenys de Mar, Canet, Sant Pol, Calella, Pineda, Santa Susanna i Malgrat, donen per gaudir de la platja de moltes i diverses maneres durant tot l’estiu, de dia i de nit, sota els rajos del sol o sota la llum de la lluna. Unes platges dotades d’un gran nombre de serveis i d’un grau molt elevat de sanitat, neteja i seguretat. Aquest darrer punt és el que, durant els darrers anys, ha permès distingir algunes d’aquestes platges amb el distintiu de la Bandera Blava, una ecoetiqueta atorgada anualment per la Fundació Europea d’Educació Ambiental que garanteix el compliment d’uns mínims requisits mediambientals, l’existència d’uns serveis sanitaris adequats, l’equipament amb dutxes d’aigua dolça i serveis de salvament. És un distintiu que acredita la sostenibilitat i qualitat del litoral que considera la platja, i els ports, com un ecosistema marítimo-terrestre. Entre les banderes blaves atorgades aquest any 2017 a platges del Maresme, la zona del nord guanya per golejada amb sis platges distingides amb banderes blaves: les Barques de Sant Pol, la platja de Garbí de Calella, les platges dels Pescadors i la Riera de Calella i Malgrat centre i l’Astillero a Malgrat de Mar.
 
 
Un altre distintiu que es concedeix a platges que compleixen els requisits exigits pel sistema de Gestió d’Ús Públic, que es refereixen tant als equipaments de neteja com a la seguretat, al salvament i a la informació, és la Q de qualitat Certificada amb la Q de Qualitat Turística, amb bandera “Q” de Qualitat Turística. 
 
A la zona més septentrional de la comarca trobem la platja de Garbí de Calella.
 
A aquesta zona del nord, les platges compten amb abundants zones de joc i activitats dirigides. Dutxes, lloguer de gandules, moltes d’elles amb accés per a minusvàlids, i entre elles destacar les platges de Malgrat de Mar, amb un miniclub infantil durant tota la temporada d’estiu, o la gran novetat d’enguany: un mòdul d’armariets, a la platja de l’Astillero, on guardar objectes personals i també recarregar mòbils i tablets, tot pagant 2 euros per una hora o 6 per tot el dia.
 
 
I, si el nord de la comarca sempre ha destacat per la fama de les seves platges d’aigües cristal·lines, aquest any el seu bon nom ha arribat a les pàgines d’un dels diaris britànics de més prestigi del país: The Guardian publicava, el passat 20 de maig, un article lloant la qualitat d’aquestes platges, la seva bellesa i les presentava com la millor alternativa per evitar les cues cap a la Costa Brava i la massificació de les platges de Barcelona.

 
 
L’univers nocturn
 
I, en aquestes platges, el turisme que reben des de fa molts anys ha propiciat un univers nocturn que ha atorgat una nova vida, una vida de la qual també gaudeixen els nadius: l’univers dels “xiringuitos” com a zona de copes nocturna.
 
Locals a peu de platja o a la mateixa sorra ofereixen des de sempre una bona oferta gastronòmica i culinària, per dinar i també per sopar, però molts d’ells han anat incorporant la possibilitat d’allargar la nit gaudint bé d’espectacles en directe, des de concerts de tota mena de música fins a monòlegs o actuacions còmiques i de màgia, a fer-se veritables especialistes servint copes a la vora del mar.

 
 
Platges de l'Alt Maresme
 
Platges d’Arenys de Mar
Platja de la Musclera
Platja de les Roques d’en Lluc
Platja de la Picòrdia
Platja del Cavaió
 
Platges de Canet de Mar
Platja del Cavaió
Platja de Canet
 
Platges de Sant Pol de Mar
Platja de les Roques Blanques
Platja de la Murtra
Platja de Can Villar
Platja de Sant Pol i els Pescadors
Platja la Platjola i les Escaletes
Platja de Morer
 
Platges de Calella
Platja de les Roques
Platja de Garbí
Platja Gran
 
Platges de Pineda de Mar
Platja de Poblenou
Platja de la Riera (SICTED)
Platja dels Pescadors (SICTED)
Platja dels Pins 
 
Platges de Santa Susanna
Platja de les Dunes
Platja de les Caletes
Platja de Llevant
 
Platges de Malgrat de Mar
Platja de l’Astillero
Platja Malgrat Centre
Platja de la Conca
Platja de la Tordera

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.