https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Maresme

Platges del Maresme: de Montgat a Caldes

Maresme
6e117a4399e35ddf53aef1ba2a9645aa.jpg

Arribat el mes de juliol ve molt de gust iniciar un viatge a platges de sorra gruixuda i amb una aigua de qualitat excel·lent, un viatge per platges reconegudes, fins i tot amb distintius de qualitat de les administracions i, a més, amb uns xiringuitos de primera. Un viatge que no requereix de maletes, a voltes ni tan sols agafar el cotxe, les tenim a tocar. Són les platges del Maresme Sud, de Montgat a Caldes d’Estrac, i estan en el seu millor moment dels darrers anys.

Vuit municipis del Baix Maresme a peu de costa donen per gaudir de la platja de moltes i diverses maneres durant tot l’estiu, de dia i de nit, sota els rajos del sol o sota la llum de la lluna. Unes platges dotades d’un gran nombre de serveis i d’un grau molt elevat de sanitat, neteja i seguretat. Aquest darrer punt és el que, durant els darrers anys, ha permès distingir algunes d’aquestes platges amb el distintiu de la Bandera Blava, una ecoetiqueta atorgada anualment per la Fundació Europea d’Educació Ambiental que garanteix el compliment d’uns mínims requisits mediambientals, l’existència d’uns serveis sanitaris adequats, l’equipament amb dutxes d’aigua dolça i serveis de salvament. És un distintiu que acredita la sostenibilitat i qualitat del litoral que considera la platja, i els ports, com un ecosistema marítimo-terrestre. Entre les banderes blaves d’enguany a platges del Baix Maresme, estan les de les platges d’Ocata i del Masnou, així com els ports de Masnou, el Consorci Port de Mataró i el CN El Balís de Sant Andreu de Llavaneres.
 
Un altre distintiu que es concedeix a platges que compleixen els requisits exigits pel sistema de Gestió d’Ús Públic, que es refereixen tant als equipaments de neteja com a la seguretat, al salvament i a la informació, és la Q de Qualitat Certificada, amb banderes “Q” de Qualitat Turística. Destaquen la Platja del Varador i la Platja del Callao a Mataró.

 
 
Esport a la platja
 
La qualitat de les platges ha permès que cada cop la gent les vulgui aprofitar més, ja no són simplement llocs per anar a prendre banys de mar i de sol i fer castells de sorra. La proliferació d’estructures a la platja i l’extensió i afició de la gent a l’esport les han convertit en un bon escenari per practicar tota mena d’esports durant l’estiu. Si no és estrany veure els passejos marítims, arran de sorra, plens de gent caminant o fent running a primera hora del mati, cada cop més s’ha estès la instal·lació de xarxes, porteries i altres elements a moltes de les platges del Maresme sud, on els visitants poden practicar esports com el voleibol, l’handbol, el futbol-platja o el tennis, evidentment sense oblidar els esports que, tradicionalment i necessàriament, han necessitat de les platges i el mar per poder-se practicar, com l’esquí nàutic o la moto nàutica.
 
 
L’univers nocturn
 
I a aquestes platges podem descobrir un univers nocturn que els ha atorgat una nova vida, una moda que ja fa anys arrasa amb qualsevol altra modalitat de local durant les nits de l’estiu maresmenc: la descoberta dels “xiringuitos” com a zona de copes nocturna.
 
Els locals a peu de platja, o a la mateixa sorra, ofereixen des de sempre una bona oferta gastronòmica i culinària, per dinar i també per sopar, però molts d’ells han anat incorporant la possibilitat d’allargar la nit gaudint d’espectacles en directe, des de concerts de tota mena de música fins a monòlegs o actuacions còmiques i de màgia, o fent-se veritables especialistes servint copes a la vora del mar.
 
I l’oferta ha estat acceptada massivament i amb molt de gust perquè, després d’un dia d’intensa calor, dels mals de cap diaris i de les rutines del dia a dia… què millor que gaudir de sopar i copa a la llum de la lluna, tot gaudint de les platges del Maresme.

 
 
Platges del Baix Maresme
 
Platges de Montgat
Platja Cala Taps
Platja de les Roques
Platja de les Barques
Platja de Can Tano
Platja de Monsolís
Platja dels Toldos
 
Platges del Masnou
Platja del Masnou
Platja d’Ocata
 
Platges de Premià de Mar
Platges de Ponent i de la Descàrrega
Platges Pla de l’Os i Bellamar
Platja de Llevant
 
Platges de Vilassar de Mar
Platja de Ponent
Platja de l’Astillero
Platja de l’Almadrava
 
Platges de Cabrera de Mar
Platja dels Vinyals
Platja del Molí
Platja de Santa Margarida
Platges de les Sènies
 
Platges de Mataró
Platja de Ponent
Platja del Varador
Platja del Callao
Platja de Sant Simó
 
Platges de Sant Andreu de Llavaneres
Platja de l’Estació
Platja de les Barques
Platja de Balís
 
Platges de Sant Vicenç de Montalt
Platja de Sant Vicenç
 
Platges de Caldes d’Estrac
Platja dels Tres Micos
Platja Kalima

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.