Pànxing Bages

13, juliol del 2024

Search
Close this search box.

13, juliol del 2024

Turisme Actiu – Bages

Guardians del Bages, el poblat ibèric del Cogulló

Bages
ibèric
2.000 anys, dues fortaleses i un paisatge increïble

Al cim més alts de dos serrats escarpats pel riu Llobregat, s’erigeixen les restes mil·lenàries del que van ser dues fortificacions amb un clar domini visual del seu entorn, dos guardians ancestrals d’un paisatge amb una història geològica increïble, el pla de Bages. Amb la nova ruta Guardians del Bages, des de Turisme de Sallent pretenem donar conèixer dos dels petits grans tresors del Bages situats a Sallent: El poblat ibèric del Cogulló i el castell de Sallent, tot descobrint i interpretant la geologia i la història que va formar el paisatge que els envolta i que els dona sentit.

ibèric
Les restes del poblat ibèric del Cogulló es troben en un molt bon estat de conservació

Un poblat ibèric mil·lenari

La ruta inclou la visita al nou centre de visitants del Geoparc de la Catalunya Central on gràcies al muntatge audiovisual es fàcil comprendre l’evolució geològica del Bages des del mar interior a la formació del relleu actual. La ruta segueix amb la visita al poblat ibèric del Cogulló construït a finals del segle V aC. Un important jaciment d’època ibèrica testimoni de la història i les formes de vida de fa més de 2.000 anys i un impressionant assentament fortificat de mitja hectàrea amb un estratègic control visual del territori.

Finalment la ruta acaba amb la visita al Castell de Sallent que remunta els seus orígens al segle X. Encimbellat per sobre d’uns impressionats espadats les seves restes formen un conjunt evocador d’aire romàntic d’on sobresurt, imponent, la singular església de Sant Sebastià, una de les poques construccions romàniques circulars i la més gran de Catalunya.

Si t’ha agradat llegir l’article Guardians del Bages, el poblat ibèric del Cogulló, també et pot interessar Transèquia edició Covid 2021, més solidària.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.