https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Maresme

Posa’t en forma. Tu pots!

Maresme
dc2a1ae8ac60464700aa7be25ea2c408.jpg
Per molts el principi d'any no està ubicat al mes de gener, sinó al setembre -octubre, quan la tornada de les vacances, la tornada a les rutines i als hàbits marca el moment en el que molts es fan nous propòsits. Un dels que més brillen: apuntar-se al gimnàs i començar a fer esport per posar-se en forma. Queda, quasi, un any per davant per aconseguir el cos que voldrem ensenyar quan de nou ens comenci a sobrar la roba i assolir el benestar emocional que tan ens convé.

I actualment posar-se en forma no ha de ser una tortura, amb la immensa oferta de gimnasos, activitats, especialitats…. es fa fàcil posar-se en forma i, a l'hora, passar-s'ho d'allò més bé. A més de conèixer nova gent i establir noves relacions amb gent d'interessos similars. Activitats divertides per a tots els gustos per aconseguir, sobretot, que els nous usuaris es sentin a gust fent exercici, des de classes suaus de gimnàs, per aquells que tot just comencen i estan rovellats, a classes més específiques i de molta més intensitat.
 
Ja fa anys que els termes fitness i wellness s'han fet habituals en el nostre vocabulari. El benestar personal és una de les nostres prioritats i, si és important l'estabilitat mental, la forma física serà el complement per assolir l'equilibri emocional. L'objectiu del fitness és gaudir de la vida, poder fer activitats quotidianes i d'oci sense cansament excessiu gràcies a la realització de determinades activitats físiques durant períodes més o menys llargs. El fitness té cinc components bàsics: la capacitat cardiorespiratòria, la força, la resistència muscular, la flexibilitat i la composició corporal. A partir d'aquestes 5 columnes els gimnasos ofereixen sales especialitzades de fitness amb màquines per a poder realitzar determinats exercicis físics.
 
Normalment en una sala de fitness és fàcil trobar: la zona de màquines cardiovasculars, la de màquines de tonificació, la zona de pesos lliures i la zona d'estiraments o relaxació. Les sales solen estar dirigides per encarregats de sala que dirigeixen les classes o per entrenadors personals que ofereixen els seus serveis més unipersonalment.
 
 
Un univers d'especialitats
El ventall d'especialitats que actualment es pot trobar en la gran majoria de gimnasos és àmplia i variada entre les més populars trobem: el pilates,  l'spinning, l'stretching, el body pum o el GAC, entre d'altres.
 
El pilates és un mètode utilitzat per entrenar a partir de la conjunció de diverses disciplines, es tracta d'exercicis per millorar la tonificació dels músculs i la seva veritable essència està en l'ús de la ment per al control del cos fomentant sempre l'equilibri. Proper però diferent trobem l'stretching, una tècnica corporal que, mitjançant la col·locació del cos en diferents postures s'estiren, obren o relaxen diferents parts del cos. Es tracta d'un estirament de diferents parts del cos a traves d'exercicis respiratoris. I una altra de les especialitats que darrerament triomfen és el GAC (Glutis, Abdominals, Cames), simplement sèries d'exercicis dedicats a enfortir i tonificar concretament aquestes tres del cos.
 
Entre d'altres varietats més dinàmiques la gran estrella és l'spinning, una activitat que pot practicar qualsevol, sense límit d'edat, ja que totes les bicicletes tenen un dispositiu per regular al resistència. L'spinning no és res més que la simulació del ciclisme en sala, amb bicicletes estàtiques, amb suport musical i la direcció d'un instructor. Per últim destacaríem el body pump, especialitat practicada a quasi tots els gimnasos del món, una mena de combinació de gimnàstica aeròbica amb exercissis propis de la sala de musculació. Una barreja que permet aconseguir una despesa calòrica bastant alta, a la vegada que es tonifiquen tots els músculs del cos. Les sessions de body pump transcorren al ritme d'una música dinàmica que, a més de motivar als assistents, és la base a través de la qual s'estructura la classe.
 
 
El ball com esport
Una altra manera divertida, i diferent, de posar-se en forma la trobarem en la pràctica del ball, una activitat excel·lent per millorar la nostra postura corporal, flexibilitzar el cos i millorar l'equilibri. El ball, sobretot pels més petitons, pot començar com un joc per poc a poc anar-se acostant a senzilles coreografies. Mitjan-çant el ball es tracta de desenvolupar les qualitats motrius a l'hora que s'assoleixen disciplina i rutines. 
 
L'oferta de ball és immensa i el pot practicar tothom segons la facilitat de cadascú. Des de les especialitats més exigents del ball esportiu (fox-trot, samba, txa-txa txa, rumba, tango…). A balls més moderns i exigents a nivell de forma física com la lambada o el zumba, sense oblidar nous corrents que s'han posat de moda en els darrers temps, sobretot entre dones madures, com la dansa del ventre o els balls tipus bollywood que a més de donar desimboltura i flexibilitat al cos, accentuen la sensualitat de moviments.
 
 
I també… aire lliure
Però hi ha qui per posar-se en forma no vol tancar-se en una sal de fitness, de ball, en una piscina o sobre el tatami d'un gimnàs a practicar qualsevol de les moltes especialitats d'arts marcials que ofereixen aquests (des del tradicional judo o taekwondo, a modalitats d'introducció més tardana com l'aikido, jujutsu, kendo, boxa tai o bojitsu). Hi ha qui prefereix posar-se en forma practicant un esport a l'aire lliure. Per aquests el tennis pot ser una bona opció, el podran practicar durant tot l'any en qualsevol dels molts clubs de tennis de la zona, gaudint de l'aire lliure, a la vegada que realitzen un esport complert, dinàmic i equilibrat. I pels que opten per la modernitat no hi ha dubte que la gran estrella dels amants dels esport de raqueta és el pàdel, un esport que ajuda a destesar el músculs i l'agarrotament físic produït sobretot per l'estrès diari.
 
En definitiva un ventall immens per a tots aquells que han decidit amb el inici de curs posar-se en forma per aconseguir trobar el benestar emocional en la seva vida diària.
 
PROPOSTES PÀNXING PER POSAR-TE EN FORMA:
 
  • LA TRIBU URBAN FITNESS: Av. Pedrablanca, s/n Local 7. Premià de Dalt. www.latribu.cat. Tel. 93 754 87 47. Un gimnàs únic al Maresme. Actualment hi ha la següent oferta: MATRÍCULA + 1 MES DE REGAL + WELCOME PACK (fins esgotar existències). 
  • CLUB DE TENNIS PREMIÀ DE MAR PERE DURAN: Av. Torrent Castells, 23. Premià de Mar. www.clubdetennispremiademar.org. Tel. 93 752 39 40. Oferta especial per nous socis: et conviden a provar una classe de tennis gratuïta. 
  • ILLA ACTIVA: Cabrils. www.illa-activa.com. Tel. 937 538 271. El teu centre de fitness a Cabrils. Presentant el cupó que trobareu a la revista Pànxing, la primera quota per només 1 euro o també una invitació doble (vàlid fins el 08 de novembre). 
  • L'ACADÈMIA DE BALL: c/ Elisenda de Montcada, 41. Premià de Mar. Tel. 627 430 933. 50% de descompte a la matrícula.
  • NEXES: c/ Ramón Llull 88. Premià de Mar. Tel. 697 162 701. Un centre de pilates personalitzat i amb màquines especialitzades. Grups de màxim 6 persones. 
  • FACTORY RUN: Riera de Targa, 47. Vilassar de Dalt. Tel. 931 804 899. A partir del 6 d'octubre, entrenaments de qualitat, entrenaments físics i prevenció de lesions. 
  • SENSACIONS KIDS RUN: Riera de Targa, 47. Vilassar de Dalt. Tel. 931 804 899. Atletisme per a nens. 
  • DOJO AITAI: C/ Núria, 6. Premià de Mar. Tel. 93 751 63 13. www.aitai.es. Arts marcials, Aikido, Ioga, Taichi, Seitai…
  • BOTIGA ROUTIER: C/ Gran Via, 58. Premià de Mar. Tel. 93 751 74 05. Venda i manteniment de Bicicletes. Carretera, muntanya, accessoris, recanvis… 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.