https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Turisme Actiu – Maresme

Quan no es practica Aikido

Maresme
635418e639844a26aa4ed2fb4229ece6.jpg
L’Aikido pot resultar atractiu per a persones que, per motius diversos, desitgen, d’alguna manera, enriquir la seva qualitat de vida; millorar la seva condició física, guanyar en autoestima; aprendre a defensar-se; arribar a un grau més alt d’auto coneixement; ampliar els seus coneixements marcials… ja que, superficialment, aparenta desenvolupar aquestes qualitats.  

Però darrera d’aquesta aparença s’amaguen anys de pràctica continua, callada i humil, no sempre fàcil d’acceptar per la dinàmica contemporània que busca sempre resultats immediats. 
 
La persona que practica Aikido, si vol avançar, ha de rebutjar, absolutament, de la seva vida la violència com a mitjà d’expressió, no avaluar els resultats sota una perspectiva competitiva i aprendre a respectar-se i respectar la integritat de les coses i les persones que la rodegen. En resum, ha de ser una persona sensible a la realitat en la que viu. 
 
Les tècniques d’Aikido són famoses per l’elegància de les seves formes, l’eficàcia davant agressions i l’accessibilitat per a qualsevol persona, però aquestes tècniques no són més que l’expressió d’una manera de sentir, d’una forma de vida. Si la nostra actitud no intenta ser harmoniosa amb la vida, la nostra tècnica tampoc ho serà. Es possible que aconseguim aprendre a retòrcer un braç o a catapultar a l’altre contra el terra, però si no hi ha harmonia, no serà Aikido. A la vegada, la pràctica de les seves tècniques ens porta a entendre primer físicament, però després intel·lectual, que la disharmonia no és l’estat natural de les coses; poder acceptar-ho dependrà del grau d’assimilació de les experiències acumulades. L’Aikido, com art marcial, planteja a la persona que el practica la realitat del seu estat davant una experiència determinada, pot intentar no sentir ni escoltar però, llavors, tampoc farà Aikido.
 
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.