Pànxing Pirineus

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya Pirineus

Ruta amb esquís: Cap de la Creueta (2.066m)

Cerdanya Pirineus
9c4b682cf1a9a7a403cda4b2157151c7.jpg
Comencem a esquiar amb l’escola, desprès amb la colla, amb els amics, s’hi afegeixen les parelles i continuem esquiant en família, amb els fills i, en molts casos, acabem esquiant amb els néts. Segurament no existeix cap altre esport que ofereixi un atractiu tan encantador i poderós.  En el cas de l’esquí de muntanya potser ja no podem dir el mateix. La presència del factor risc, l’exigència física més elevada i el desconeixement de la muntanya, podrien ser motius dissuasoris per a molta gent. Davant d’aquesta reflexió, i amb l’empenta d’un especialista en publicacions de muntanya, ens ha semblat encertat proposar-vos alguns itineraris apropiats a totes les edats i nivells.

Aquesta zona és afectada sovint per les ventades i la seva exposició tampoc és massa favorable per l’acumulació de neu. Però la seva proximitat i les condicions herbades del terreny permeten realitzar molt bones esquiades desprès de cada nevada.
 
ACCÉS:
Aneu a La Molina (N-260 – GIV-4082), passeu  les zones urbanes i de remuntadors i, quan sortiu en direcció a la Collada de Toses per la carretera GI-400, gireu a la dreta per la que va a Castellar de n’Hug (BV-4031). Passeu la collada del Pedró amb els remuntadors de l’Alabau i continueu encara uns 4km. Just passat el punt quilomètric 23, i desprès d’una torrentada, trobareu lloc per aparcar en un marcat giravolt. Des de Puigcerdà: 26km.
 
ITINERARI:
1.855m. Giravolt. Baixeu (E) en lleuger biaix fins el solc del torrent de la Creueta. (- 25m).
1.830m. Torrent de la Creueta. Poseu les pells i comenceu a remuntar en direcció est per l’ample llom, traçant segons les condicions de neu i el nivell del grup. En cas de neu escassa o clapejada pel vent, podreu adaptar el recorregut sense complicacions. (+ 201m). 
2.031m. Basses de la Creueta. Cim secundari situat sobre el coll per on passa la carretera. Baixeu molt lleugerament a l’est, per encarar els darrers pendents i arribar al cim. (+34m).
 
 
2.066m. Cap de la Creueta. Torreta de vèrtex geodèsic i paravent de pedra seca. El panorama és realment immens: les llunyanes muntanyes de Montserrat, Sant Llorenç del Munt, Collserola, Montseny, Collsacabra, etc. semblen a tocar. Baixeu (N) per febles pendents fins un collet (2.006m) i remunteu lleugerament al nord-oest fins una propera elevació (2.019m). D’aquí encareu (NO) les amples pales de pendent moderat i constant.  A la cota 1.860m o abans gireu, la traça a l’est per retrobar el torrent de la Creueta. (- 216m).
1.830m. Torrent de la Creueta. Poseu de nou les pells per remuntar (E) fins l’aparcament. (+25m).
 
La jornada es pot complementar amb una altra excursió a la mateixa zona, de llargada i dificultat semblant i amb el mateix punt de sortida. Es tracta del Cim del Pla de Baguet: vegeu Pànxing nº 229 – Febrer 2.012.

 

 

FITXA TÈCNICA:
Desnivell: 261m.
Altitud màxima: 2.066m.
Dificultat:  molt fàcil.
Temps:  2 – 3 hores.
Cartografia: Editorial Alpina – Cerdanya 1:50.000.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.