https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

20, maig del 2024

Search
Close this search box.

20, maig del 2024

Turisme Actiu – Maresme

Turó de Morou

Maresme
946e42b2e90169640b177f50e4fe44a8.jpg
En aquesta època de l’any ens ve molt de gust anar al Montseny, a veure com els colors de la tardor s’han ensenyorit del paisatge o veure-ho tot amb una fina catifa de neu.

Hotel de Santa Fe. A principis del segle XX, l’editor barcelonès Ramon de Montaner va comprar la vall de Santa Fe amb la idea de fer-hi un hotel de luxe. Per abastir-se d’enllumenat elèctric, va fer construir un petit pantà al costat de l’hotel (L’Estanyol), que aviat fou insuficient, i, al cap de 25 anys, va fer construir el pantà que avui coneixem com a tal.
 
Can Casades. Una antiga casa d’estiueig restaurada per la Diputació i convertida en centre d’informació. Es pot visitar i veure, gratuïtament, un preciós audiovisual sobre el Montseny, amb uns efectes especials molt curiosos.
 
Can Lleonart. És un equipament pedagògic creat l’any 1971 en una antiga casa d’estiueig. Va ser la primera escola de natura de l’estat espanyol. Les activitats que s’hi desenvolupen són: itineraris pedagògics, excursions guiades pel massís, sortides per a l’observació de la fauna, etc.
 
Turó de Morou. Cim de 1.308 metres, és el de més fàcil accés al massís del Montseny.
 
 
Empedrat de Morou. És una balconada rocallosa de granit, amb unes vistes espectaculars sobre la vall de Santa Fe, el Turó de l’Home i les Agudes. També hi podem veure la serralada Litoral.
 
Antigament s’extreia el granit d’aquesta zona i es baixava amb mules per estrets corriols, tot un procés manual que ocupava força mà d’obra de la vall.
 

RUTA
 
Aparquem el cotxe davant del Restaurant/Hotel Santa Fe del Montseny i prenem un caminet cimentat, seguint el rètol “L’Empedrat de Morou – Can Lleronart” amb marques de color taronja. Travessem un pontet de fusta i just passat Can Lleonart, prenem el segon camí que surt a la dreta.
 
Seguim per un camí ample i, quan aquest gira 90º a la dreta, el deixem i seguim recte endavant, per un corriol estret i mig amagat. Anem pujant per un camí pedregós i amb unes vistes molt generoses d’un bosc amb castanyers i faigs. 
 
Arribats al cim (espai poc senyalat) continuem recte per un corriol molt poc marcat i a la poca estona seguim un camí ample que baixa, fins a sortir als Empedrats de Morou. Anem baixant i prenem el segon camí ample que surt a mà esquerra, Camí de Riells; passarem per la masia Can Font de Corts fins a trobar el camí pel qual baixarem del Turó de Morou. Continuem per la pista que hem deixat abans i ja no ens desviem fins a arribar al pantà de Santa Fe.
 
 
Enfilem el camí que va per la dreta del pantà de Santa Fe que ens portarà a Can Lleonart, la casa que ja hem passat a l’anada. Ara només ens queda resseguir el camí que ja hem fet a l’anada i que ens portarà fins a l’Hotel de Santa Fe, on hem començat la nostra sortida d’avui.
 
COM ANAR-HI?
 
Itinerari: Circular
Durada: 2h 15 min
Desnivell: 467 m
Distància: 9,79 km 
Track: Santa Fe + Turó de Morou + Empedrat de Morou  + Pantà de Santa Fe + Santa Fe

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.