https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Maresme

Un Pessebre Vivent molt viu

Maresme
1ae347252c216c8744266e7d4e156329.jpg

Més de 200 figurants, d'entre 6 mesos i 85 anys, són els encarregats de donar vida al Pessebre Vivent de Premià de Dalt i aconseguir traslladar els seus visitants als petits pobles de Natzaret, Betlem i Jerusalem. Una manera diferent, i molt divertida pels més petits, de viure més intensament el Nadal. 

Amb 17 edicions a la seves espatlles, el proper dissabte 20 de desembre el Pessebre Vivent de Premià de Dalt tornarà a obrir les seves portes un any més. Després de dies i dies treballant d'esquenes al públic, muntant decorats, mantenint l'hort, construint el pessebre del naixement, acabant de recosir vestits trencats d'altres anys i fent-te de nous, assajant coreografies i moviments… ara sí, un any més arriba el dia (bé, els dies perquè en són molts) de la veritat.
 
 
Han passat disset anys des d'aquell desembre que, com a recurs per sortir del pas i fer alguna cosa un cop es van deixar de fer Els Pastorets, l'Associació Cultural i Recreativa Carnestoltes li demanava parer a la Gemma Roig i ella proposava un Pessebre Vivent. Disset anys des que la Gemma va dirigir, amb més entusiasme que altra cosa, aquella primera edició a Can Figueras, que havia de fer 2 passis diaris i va acabar fent-te 3.
 
L'any següent la impossibilitat de repetir escenari va traslladar el pessebre a la Masia de Can Cisa i allà porta ja 16 anys, puntual, amb un èxit rotund. La nova ubicació va ser com un somni per a la Gemma, tenia tots els racons idonis per muntar tots els escenaris possibles… el mercat de Nazaret, el Palau d'Herodes, l'establia on naixeria Jesús, una era per posar els diferents oficis artesans de l'època teixidors, forners, ferrers, terrissaires…. els camins per a l'arribada dels Reis Mags i les portalades on els centurions munten guàrdia…..
 
 
Aquesta segona edició ja comptava amb un guió molt elaborat, escrit per la mateixa Gemma, i basat en gran part en escenes de la Bíblia, omplint els buits amb la seva pròpia imaginació. Un guió narrat des del principi per Enric Gasol i que, actualment, també compta amb algunes escenes narrades per l'Alex Casanovas i música obra d'un altre veí de Premià de Dalt, Josep Cots.
 
17 anys d'anècdotes
Disset anys de representacions donen per tot un plegat d'anècdotes que, segons la Gemma, no s'acabarien d'explicar mai. Des de l'any que l'ase, que acompanya a Sant Josep i Maria cap a l'estable on donarà a llum la Verge no volia fer cas a Sant Josep i va haver d'aparèixer un pastor per arrossegar-lo, confegint un curiós trio, innovador en la història de la Bíblia; a un altre any que un infant li va preguntar al Rei Blanc si li podia enviar la carta per SMS perquè se l'havia deixat a casa o l'any que el caganer, en ser il·luminat en la seva escena, va aparèixer amb les quatre barres pintades al cul.
 
 
Si teniu ganes de gaudir d'aquest magnífic Pessebre Vivent el podreu visitar en qualsevol dels seus 16 passis, a partir de dissabte 20 de desembre. Sereu tots ben rebuts i per evitar el fred abans d'entrar us obsequiaran amb una tassa de brou calent o si ho preferiu amb una infusió d'Aromes de Montserrat.
 
PASSIS:
 
DESEMBRE: 
Dissabte 20 i 27
Diumenge 21 i 28
Divendres 26
 
GENER:  
Dijous 1
Dissabte 3
Diumenge 4
 
Horaris: tots els dies, 18.00h i 19.00h

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.