Pànxing Pirineus

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Turisme Actiu – Pirineus

Val d’Aran, el paradís de l’oci en família

Pirineus
6601a8ec41fe8914fe6dd5161171ba11.jpg
Gastronomia, cultura, esports, comerç… la Val d’Aran està sobradament preparada per acollir el turisme familiar, distintiu que li ha estat atorgat aquest 2015, i fer-lo gaudir en tots els àmbits i temporades. Aquest estiu, entre moltes altres propostes, envolteu-vos de la natura i gaudiu de dues propostes molt diferents però igualment lúdiques, parlem del Naturaran i l’Aran Park.

La Val d’Aran ofereix qualitat i diversitat dins l’àmplia oferta del sector, amb activitats i propostes per a totes les edats: des de la gastronomia fins al comerç, amb èmfasi especial en els esports d’hivern i d’aventura per als experts i per als qui vulguin iniciar-s’hi. 
 
Comerços, bars i restaurants, allotjaments turístics, empreses de turisme actiu i equipaments culturals i esportius, i per als més petits, guarderies, botigues especialitzades i fins i tot campus infantils. O sigui, una aposta per l’oci i el temps lliure familiar com a tret identitari i diferencial.
 
Dins del sector, sobresurten el Naturaran, que combina diversió i exercici físic amb tirolines enmig del bosc i esports d’aventura per fer pujar l’adrenalina, i l’Aran Park, espai regit per la sostenibilitat i el respecte mediambiental on es poden observar els animals dels Pirineus en el seu hàbitat natural.
 
NATURARAN
 
Situat a Les, el Naturaran, es presenta com un bosc d’aventura entre arbres que fomenta l’activitat a l’aire lliure mitjançant circuits adaptats a les preferències i al nivell de dificultat: l’infantil a partir de 4 anys (6 euros), el groc a partir de 6 anys (15 euros) i el verd, el blau i el vermell per a adults (24 euros), que inclou una tirolina gegant. El circuit de tirolines (la gegant, més la gran de 120  metres) resulta ideal per als que no siguin tant esportistes, ja que requereix menys esforç físic i posa l’accent en la diversió.  
 
 
També dins el mateix Naturaran teniu la possibilitat de practicar ràfting, hidrospeed, piragüisme, surfing kayak, sen-derisme, descens de barrancs, escalada esportiva i pàdel, fer rutes eqüestres o relaxar-vos al balneari. Podreu sentir l’emoció de baixar en rais pneumàtics pel riu Garona, fer ciclisme de muntanya en espais naturals o caminar per la llera d’un riu. I sense cap risc, perquè totes les activitats estan supervisades per guies especialitzats i un grup de professionals que s’encarrega la manutenció i l’estada. Per facilitar-la, podreu instal·lar-vos en un càmping especialment equipat per a caravanes i bungalows. 
 
Milers de nens i joves ja han gaudit dels diferents packs d’aventura, així com les empreses, a les quals s’ofereix un marc incomparable per organitzar-hi congressos, conferències o cursos. La fórmula perfecta per desconnectar i recarregar les piles.
 
ARAN PARK
 
A la carretera del port de Portilhon (Bossòst), l’Aran Park, acull fauna salvatge i està obert des del 28 de març a l’1 de novembre. Durant aquests set mesos es pot visitar la casa dels animals dels Pirineus en el seu hàbitat (tots ells descendents d’espècies endèmi-ques de la zona, excepte el llop blanc). El lema “la conservació de la naturalesa és la nostra responsabilitat” impregna els seus principis rectors: afavorir el benestar dels animals, promoure’n la biodiversitat (amb la reintroducció de la cabra salvatge ibèrica als Pirineus), sensibilitzar els públics perquè observin els animals de manera respectuosa i amb vocació d’aprendre més enllà d’un simple entreteniment, i reduir l’impacte ambiental sota la consigna ‘reduir, reciclar i reutilitzar’. 
 
 
El parc acull un petit museu amb regals solidaris i una botiga amb jocs pedagògics que serveixen per enfortir la consciència sobre la importància de la protecció de la vida animal i dels seus entorns i, alhora, per aprofundir en el coneixement dels seus “habitants”. D’aquesta manera, es poden descobrir des les noves piscines de les llúdrigues fins a les noves cases dels voltors, passant pel naixement dels ungulats de muntanya, una classe de mamífers entre els quals es troba la zebra, l’antílop o la gasela i que es distingeixen pel fet que s’aguanten i es mouen amb la punta dels dits. 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.