https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Turisme Actiu – Maresme

Viure les platges del Maresme. De Caldes d’Estrac a Montgat (II)

Maresme
d763d41eff7aa0d535c0b756060c660e.jpg

Cinquanta-dos kilòmetres de litoral, entre Malgrat de Mar i Montgat, i 16 municipis de la comarca a peu de costa, amb platges, moltes d’elles d’alta qualitat. Viure al Maresme significa viure a tocar del Mar Mediterrani, gaudir-lo, conèixer-lo i estimar-lo. El mar imprimeix un caràcter especial a la comarca i als seus habitants. Les seves platges, moltes d’elles de gran qualitat, 11 amb bandera blava, que se sumen a 3 ports també guardonats, ofereixen l’oportunitat de gaudir-les de moltes i diverses maneres, de dia i de nit, sota el sol enlluernador o sota la llum tènue de la lluna.

Vuit municipis del Baix Maresme a peu de costa donen per gaudir de la platja de moltes i diverses maneres durant tot l’estiu, de dia i de nit, sota els rajos del sol o sota la llum de la lluna. Unes platges dotades d’un gran nombre de serveis i d’un grau molt elevat de sanitat, neteja i seguretat. Aquest darrer punt és el que, durant els darrers anys, ha permès reconèixer algunes d’aquestes platges amb el distintiu de la Bandera Blava. Es tracta d’una ecoetiqueta, atorgada anualment per la Fundació Europea d’Educació Ambiental, que garanteix el compliment d’uns mínims requisits mediambientals, l’existència d’uns serveis sanitaris adequats, l’equipament amb dutxes d’aigua dolça i serveis de salvament. És un distintiu que acredita la sostenibilitat i qualitat del litoral que considera la platja, i els ports, com un ecosistema marítim-terrestre. Les banderes blaves d’enguany a platges del Baix Maresme han estat la platja dels Tres Micos i Kalima, de Caldes d’Estrac, i Ocata i la platja del Masnou, al Masnou, així com els ports de Masnou, el Consorci Port de Mataró i el CN El Balís, aquest últim de Sant Andreu de Llavaneres.
 
Un altre distintiu que es concedeix a platges que compleixen els requisits exigits pel sistema de Gestió d’Ús Públic –equipaments de neteja, seguretat, salvament i informació– és la Q de qualitat Certificada amb la Q de Qualitat Turística. Destaquen la platja del Varador i la platja del Callao, ambdues a Mataró.
 
A més, el Maresme, en la seva línia d’oferir les millors platges als seus banyistes, cada any prova experiències noves. Enguany destaca la platja del Masnou, on l’Ajuntament ha habilitat, com a prova pilot, 400 metres de la platja per a gossos. Concretament, es troba al tram entre Can Teixidor i el límit amb el terme de Montgat, amb una superfície d’entre 1.600 i 5.000 metres quadrats, perquè els propietaris de gossos no els hagin de deixar a casa quan van a gaudir de la platja.
 
 
D’altra banda, destaquen les actuacions dutes a terme a la platja de Vilassar de Mar, una de les platges on encara es pot trobar vegetació dunar i on, amb la intenció de protegir-la, s’han dut a terme tasques d’adequació i millora de la zona de vegetació psammòfila. L’actuació ha consistit a renovar la tanca perimetral de cordes i estaques de les tres àrees de vegetació psammòfila, desgastades pel pas del temps i per l’erosió dels elements naturals, i on també hi havia cordes i estaques malmeses per actes d’incivisme. Aquesta actuació s’ha fet per protegir la zona de vegetació psammòfila, un espai d’interès natural on les plantes estan adaptades a viure sobre la sorra, un substrat amb gran inestabilitat i permeabilitat.
 
 

Platges del Baix Maresme
 
Platges de Montgat
Platja Cala Taps
Platja de les Roques
Platja de les Barques
Platja de Can Tano
 
Platges del Masnou
Platja del Masnou
Platja d’Ocata
 
Platges de Premià de Mar
Platges de Ponent i de la Descàrrega
Platges Pla de l’Os i Bellamar
Platja de Llevant
 
Platges de Vilassar de Mar
Platja de Ponent
Platja de l’Astillero
Platja de l’Almadrava
 
Platges de Cabrera de Mar
Platja dels Vinyals
Platja del Molí
Platja de Santa Margarida
Platges de les Sènies
 
Platges de Mataró
Platja de Ponent
Platja del Varador
Platja del Callao
Platja de Sant Simó
 
Platges de Sant Andreu de Llavaneres
Platja de l’Estació
Platja de les Barques
Platja de Balís
 
Platges de Sant Vicenç de Montalt
Platja de Sant Vicenç
 
Platges de Caldes d’Estrac
Platja dels Tres Micos
Platja Kalima

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.