https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Turisme Actiu – Maresme

Viure les platges del Maresme. De Malgrat a Arenys de Mar (I)

Maresme
c5ae38fad06837b14dd7734945801179.jpg

Cinquanta-dos kilòmetres de litoral, entre Malgrat de Mar i Montgat, i 16 municipis de la comarca a peu de costa, amb platges, moltes d’elles d’alta qualitat. Viure al Maresme significa viure a tocar del mar Mediterrani, gaudir-lo, conèixer-lo i estimar-lo. El mar imprimeix un caràcter especial a la comarca i als seus habitants. Les seves platges, moltes d’elles de gran qualitat, 11 amb bandera blava, que se sumen a 3 ports també guardonats, ofereixen l’oportunitat de gaudir-les de moltes i diverses maneres, de dia i de nit, sota el sol enlluernador o sota la llum tènue de la lluna.

Set municipis de l’Alt Maresme a peu de costa mediterrània, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda, Calella, Sant Pol, Canet i Arenys de Mar, donen per gaudir de la platja de moltes maneres durant tot l’estiu, de dia i de nit, sota els rajos del sol o sota la llum de la lluna. Unes platges dotades d’un gran nombre de serveis i d’un grau molt elevat de sanitat, neteja i seguretat. Aquest darrer punt és el que, durant els darrers anys, ha permès dona reconeixement a algunes d’aquestes platges amb el distintiu de la Bandera Blava, una ecoetiqueta atorgada anualment per la Fundació Europea d’Educació Ambiental que garanteix el compliment d’uns mínims requisits mediambientals, l’existència d’uns serveis sanitaris adequats, l’equipament amb dutxes d’aigua dolça i serveis de salvament. És un distintiu que acredita la sostenibilitat i qualitat del litoral que considera la platja, i els ports, com un ecosistema marítimo-terrestre. Entre les banderes blaves atorgades aquest any 2018 a platges del Maresme, la zona del nord en llueix sis: Malgrat Centre i l’Astillero, de Malgrat de Mar; Els Pescadors i La Riera, de Pineda de Mar; Garbí, de Calella, i Les Barques, de Sant Pol de Mar.
 
 
Un altre distintiu que es concedeix a platges que compleixen els requisits exigits pel sistema de Gestió d’Ús Públic, que es refereixen tant als equipaments de neteja com a la seguretat, al salvament i a la informació, és la Q de qualitat certificada, amb bandera “Q” de Qualitat Turística, atorgada a la platja de Garbí de Calella, a la zona més septentrional de la comarca. A més, quatre platges de l’Alt Maresme han estat reconegudes amb l’adhesió al “Compromís per la sostenibilitat turística Biosphere”, que prioritza la qualitat i la sostenibilitat turística. Les platges que van rebre els diplomes a principis d’any són Llevant, de Santa Susanna, i Garbí, la Gran i les Roques, de Calella. El segell Biosphere es basa en uns paràmetres que garanteixen la qualitat del servei al turista, centrats en els 17 objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides a través de la primera Conferència Mundial de Turisme Sostenible.
 
 
En aquesta zona del nord les platges compten amb abundants zones de joc i activitats dirigides. Dutxes, lloguer de gandules, moltes d’elles amb accés per a minusvàlids, i entre elles destacar les platges de Malgrat de Mar, amb un miniclub infantil durant tota la temporada d’estiu.
 
Platges de l’Alt Maresme
 
Platges d’Arenys de Mar
Platja de la Musclera
Platja de les Roques d’en Lluc
Platja de la Picòrdia
Platja del Cavaió
 
Platges de Canet de Mar
Platja del Cavaió
Platja de Canet  
 
Platges de Sant Pol de Mar
Platja de les Roques Blanques
Platja de la Murtra
Platja de Can Villar
Platja de Sant Pol i els Pescadors
Platja de les Barques   
Platja de les Escaletes
La Platjola
Platja del Morer
 
Platges de Calella
Platja de les Roques
Platja de Garbí   
Platja Gran
 
Platges de Pineda de Mar
Platja de Poblenou
Platja de la Riera  
Platja dels Pescadors  
Platja dels Pins 
 
Platges de Santa Susanna
Platja de les Dunes 
Platja de les Caletes
Platja de Llevant 
 
Platges de Malgrat de Mar
Platja de l’Astillero  
Platja Malgrat Centre 
Platja de la Conca
Platja de la Tordera 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.