Pànxing Pirineus

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya Pirineus

Volta a la Tosa d’Alp – Comafloriu

Cerdanya Pirineus
f77892745ea18687d7c96ab720cd14bd.jpg

La Volta a la Tosa d’Alp – Comafloriu és una volta circular que pren com a punt de partida l’estació superior del Telecabina ALP2500 i rodeja la Tosa d’Alp passant per senders espectaculars amb unes vistes increïbles. Itinerari a realitzar només amb condicions meteorològiques òptimes, descartant els dies de boira o pluja, degut a la seva alçada i ser un sender sense abalisar en molts trams.

Sortim del Telecabina i enfilem cap al S seguint la pista 4×4, però ja al primer revolt seguim en direcció E travessant la línia del teleski setfonts i en lleugera pujada passem per un petit abeurador de vaques. Seguim en diagonal ascendent direcció E seguint els corriols fets per aquests animals i travessarem una petita barranquera per endinsar-nos en un bonic prat. Seguirem en direcció SE travessant els paravents fins a la part superior del teleski setfonts, que vorejarem per l’esquerra, i mantenint la direcció S-E arribarem a la carena de Comabella a on s’obrirà un increïble paisatge que va del Montseny fins a al serra de Prades passant per La Mola, el Tibidabo i Montserrat. Seguirem direcció W fins passar pel refugi del Niu de l’Àliga i podem arribar-nos fins al vèrtex geodèsic de la Tossa d’Alp.
 
Aquí acaba el petit trekking habitual pels que pugen només fins la Tosa d’Alp. Nosaltres tornarem al refugi i enfilarem un sender en direcció SW que, amb forta pendent, ens porta fins al coll del Puig de la Mena i d’aquí l’antiga pista de les mines de Manganès, abandonades a meitat del segle passat. Seguim la pista en direcció E passant per les restes d’un antic edifici de la mina i, a la primera corba, podem seguir en direcció SE un corriol a on veiem una manega negre que ens porta fins a la font de la Mena.
 
 
D’aquí podem tallar la sortida i pujar fora de sender, seguint els corriols de les vaques i els Isards en direcció NE fins arribar de nou al Puig de Comabella i iniciar el retorn cap al Telecabina. Però, per completar una gran sortida, de la font retornem a la pista i la seguim fins a l’antiga barraca dels miners i d’aquí surt un encantador sender que el podrem seguir, amb més o menys dificultat, fins al Coll de Comafloriu a on trobem el sender marcat en taronja de la ruta cavalls del vent i que en direcció S ens porta fins a la carena de Comabella que la seguirem en direcció W dins arribar al Puig de Comabella i d’aquí al Telecabina. Magnífica ruta aèria a on podrem veure isards, marmotes, voltors, el trencallós i multitud de flors alpines.
 
 
FITXA TÈCNICA:
 
Ruta completa:
Desnivell: 700m
Distància: 9km
Horari aproximat sense parades: 3,5h
 
Ruta tornant de la font de la Mena:
Desnivell: 400m
Distancia: 4,5km
Horari aproximat sense parades: 2h
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.