Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Festes

Sant Valentí, una excusa per a l’amor més romàntic Destacats

I de nou... 14 de febrer... Sant Valentí... per molts... la festa de l’amor per excel·lència!!! Cors, molts cors, fletxes carregades d’amor, flors, bombons i sucre en excés. I encara que sigui una festa importada de l’altre costat de l’Atlàntic arrela amb força, sobretot, entre els més joves. La influència de Hollywood, com en tants altres aspectes, marca tendències. Encara que, a Catalunya, Sant Valentí sempre haurà de lluitar contra un altre sant en això de celebrar l’amor: Sant Jordi.
Però, a la fi, amb poca o molta implantació, Sant Valentí sempre acaba sent una diada una mica especial, un bon dia per recordar, amb un detall, a aquells que estimem que els sentiments perduren.
 
El Dia de Sant Valentí, també conegut popularment com a Dia dels Enamorats, s’ha estès, pràcticament, a tots els racons del món i a cada indret han arrelat tradicions diferents segons el tarannà del país. Així, a la Xina la tradició és enviar roses, que tenen diferents significats depenent del nombre de roses del ram; al Japó són les dones les que regalen presents de xocolata als seus amants; a Dinamarca els homes envien missatges romàntics a les seves estimades i a Nova York moltes parelles preguen per ser de les poques afortunades que es podran casar a l’Empire State.
 
En definitiva, i tot plegat, un munt d’excuses o explicacions i mites, per tenir una excusa per demostrar els sentiments amorosos, nous o antics, cap aquella persona estimada. Una preparació prèvia adequada, un bon maquillatge, un canvi de pentinat o una roba atrevida poden ser els elements necessaris perquè aquella nit sigui perfecta. Regalar bellesa o relax és una bona opció, tant per ella com per ell, però no podem oblidar la càrrega eròtica d’una sexy roba interior o les connotacions i el joc que ofereix la xocolata. De fet les opcions es diversifiquen i els regals poden ser d’allò més diversos... en definitiva, i tot plegat, un munt d’excuses, per tenir una excusa per demostrar els sentiments amorosos.
 

Informació addicional

  • Text: Maite Viñals
  • Municipi: Maresme
Back to top