Pànxing Digital

29, abril del 2024

Search
Close this search box.

29, abril del 2024

Nens i joves –

Zoo del Pirineu d’Odèn

48b10201c5cc9b43e3f674f378b715a8.jpg
El Zoo del Pirineu és un espai privilegiat, on es combinen les activitats guiades a partir dels nostres animals, en un entorn únic on viuen els voltors, el trencalòs o les àligues en estat salvatge.
Situeu-vos en un entorn amb vistes increïbles. Amb un cop d’ull veure un terç de tota Catalunya… gaudint d’un món gairebé desconegut: la fauna salvatge. En una zona protegida a nivell europeu passareu, grans i petits, una estona fantàstica amb una exhibició d’aus com pocs cops haureu vist, en un amfiteatre a l’aire lliure sota la muntanya de Port del Comte: l’animal més ràpid del món, el mussol més gran del planeta, l’ocell més ferotge dels boscos catalans… Desenes d’animals volaran per sobre vostre en una experiència única.
 
 
L’activitat central del Zoo del Pirineu és l’exhibició de vol lliure. És una oportunitat per a conèixer els diferents tipus de rapinyaires i alguns petits mamífers i poder-los comparar tant per les característiques físiques com pel seu estil de vol. Heu vist mai un duc? Us ha despentinat una òliba volant sobre el vostre cap? Heu pogut acariciar una guineu? L’objectiu del Zoo del Pirineu és donar a conèixer els animals autòctons (propis de les nostres terres), que tot sovint són desconeguts per la majoria malgrat ser molt espectaculars i tenir grans virtuts. Aquesta activitat combina la vessant pedagògica amb la sorpresa i l’espectacle. Té una durada d’una hora.
 
 
Voleu aprofundir en les característiques de cada espècie i descobrir com s’ho fan els rapinyaires per menjar carn si no tenen dents? Per què els mussols tenen la cara tan plana? Perquè es diu als nens distrets “ets un gamarús”? Es fa una visita guiada a la resta del parc durant la qual aprendreu un munt de curiositats ben interessants que segur no deixaran indiferent a ningú!
 
 
Al Zoo podreu veure 50 espècies diferents: veure-les, tocar-les i fins i tot alimentar-les són algunes de les experiències que podreu fer amb nosaltres de la mà dels nostres cuidadors. I tot això en un ambient sempre educatiu, ensenyant els valors més importants de respecte a la natura i als animals.
 
 
HORARI:
El parc està obert cada dia durant tot l’any de 10.00 – 19.00.
Caps de setmana, festius i durant vacances es fan sessions de vol regularment a les 11.00 i  a les 17.00 / horari d’hivern: 11.00 i 15.00.
 
Entre setmana cal fer reserva prèvia amb un dia d’antelació.
 
El parc compta amb un pàrquing gratuït, bar amb terrassa, botiga, zona de pícnic, camins adaptats i serveis accessibles.
 
 
COM ARRIBAR:
Es recomana passar per Solsona, seguir en direcció Port del Comte (per carretera L-4241). 
En la cruïlla Coll de Jou agafar la carretera L-401 i seguir-la durant 5km fins arribar al parc.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.