Pànxing Digital

29, abril del 2024

Search
Close this search box.

29, abril del 2024

Cultura –

Retrat de mare, de Núria Boltà

8649217000a672ecf3ff5059884058db.jpg
La vall de la Cerdanya compta amb un patrimoni literari formidable, desconegut per molts de nosaltres. Ràdio Puigcerdà ofereix cada dilluns a les 18h l’espai radiofònic Cerdanya Literària, on descobrim de la mà d’escriptors cerdans la literatura de la nostra comarca a partir de les obres, llegendes i poesies dels autors locals.

En aquest programa, Paco Riera i el professor Manel Figuera, entrevisten a la mataronina Núria Boltà autora de Retrat de mare, un llibre compost per nou narracions breus que transcorren en un espai de deu anys. Els ritmes de les narracions i l’estil vénen marcats pel tarannà, la rapidesa que té l’autora per escriure i l’ús de la ironia, el sarcasme i els termes de dobles sentit.
 
La presentació de Retrat de mare va tenir lloc a la Biblioteca Comtat de Cerdanya a càrrec de l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, l’autora, Núria Boltà i l’escriptor ceretà, Alfons Brosel.
 
Núria Boltà escriptora i dibuixant, resident actualment a la Cerdanya, ha rebut diversos premis literaris a Puigcerdà, Balaguer, l’Escala i Montellà Martinet. Destaca la seva obra Camí de Sant Jaume a Cerdanya, llibre plenament de Cerdanya. 
 
L’escriptora destaca uns aspectes dels personatges que es repeteixen als seus relats; la dona trista, opressora que sempre vol manar a casa;  el marit sumís que vol fugir d’allà; la noia adolescent malcriada que sempre s’acosta al mateix tipus d’home amb qui pretén refugiar-se. «Alguns personatges són família meva i d’altres veïns, res està inventat, són persones que he trobat per la meva vida», explica la Núria sobre l’origen dels seus personatges. 
 
Els personatges, que l’autora descriu com a marítims transportats a la Cerdanya, pretenen mostrar que en la vida de cada individu està tot inventat. A més de Retrat de mare, l’autora té publicats més d’una dotzena de llibres com a il·lustradora i escriptora i col·labora en revistes del territori, en les que destaquen obres com Regina Angelorum i els quaderns de divulgació del patrimoni Arquitectura religiosa a les Franqueses del Vallès i Masies de la Garriga

 
Aquí teniu l'àudio complet de l'entrevista: 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.