Pànxing Digital

30, abril del 2024

Search
Close this search box.

30, abril del 2024

Turisme Actiu –

5 raons que van fer única la Catalunya Bike Race

65501ee459bdd33ea5bd12adedf60673.jpg

La revista Panxing va tenir el privilegi de participar en la darrera edició de la Catalunya Bike Race, una prova de mountain bike de primer nivell que durant quatre dies, entre el 26 i el 29 de setembre, va recórrer els millors camins i paratges de les rodalies de Puigcerdà.

Quatre dies que van donar molt de si per descobrir els millors racons de la Cerdanya. Dies que ens van permetre gaudir de camins amagats a més de 1.900 metres d´alçada pel bosc de Guils de Cerdanya, gaudir dels corriols interminables i exigents bora Ger, gaudir del ja mític corriol 732 des de la Molina cap a Alp, volar a roda per la llera del Segre, creuar l'estació d'esquí de la Masella o endinsar-nos per primer cop en territori francès.

Una prova única de pes per la comarca i que la situa com un reclam per tots els amants de la bici situant-la a la mateixa alçada de proves com l'Ultratrail tan arrelades al nostre territori. Sota aquest segell distintiu, aquest son les cinc principals raons que fan de la CBR una prova d'alçada i única en tots els sentits:

  • Un repte personal per assolir pels amants del Mountain Bike. Un repte d'alçada, ni més ni menys que 194 kilòmetres i 5.740 metres de desnivell positiu. Cal preparació i pel que hem pogut constatar, un bon nivell tècnic de la bici. Molt aconsellable fer-la amb una bici de doble suspensió per gaudir plenament del recorregut.
  • El segell i proximitat de José Antonio Hermida, campió del món en totes les categories d'entre moltes altres fites. El seu currículum és excels. Ell és qui dissenya els circuits de totes quatre jornades, participa en la prova de manera distesa, departeix amb qualsevol qui es posi a la seva roda i et penja la medalla de finisher en acabar l'aventura. Un ambaixador de la prova accessible i transversalment implicat.
  • Sentir-te, viure i conviure com un professional rodejat dels veritables professionals durant quatre dies a l'any, una de les particularitats que fan únic al MTB i a la CBR. Per posar un exemple, si es tractés d'una prova de ciclisme de carretera, no ens quedaria més remei que quedar-nos al marge. En canvi, el MTB és més familiar. No tots els dies es té oportunitat de participar en una prova UCI (Unió Ciclista Internacional) de categoria XCS 2 rodejat de noms com Sergio Mantecón, David Valero, Jofre Cullell o Clàudia Galicia o Natalia Fischer. Aquest any comptava amb una gran llista de noms, ja que molts dels ciclistes necessiten guanyar punts i mèrits per classificar-se per les properes olimpíades de Tòquio 2020.

  • La descoberta de la Cerdanya com a paradís natural pel MTB. Normalment la gent associa la Cerdanya com un paradís pels esports d'hivern però també ho és pel MTB, a més, durant més mesos a l'any. Els recorreguts, corriols interminables i balcons naturals pels quals transita la CBR fan que tothom s'enamori del nostre entorn, de la nostra Cerdanya.
  • Compartir l'experiència i bon ambient amb més de 750 participants vinguts molts d'arreu del món (Austràlia, Canadà, Cuba, Hondures, Perú o Nova Zelanda). Nosaltres mateixos vam rodar molts dies amb uns participants quebequesos. Compartir multiplica l'experiència per mil.

Per aquestes i moltes altres raons difícilment descriptibles en paraules, no en tenim cap dubte que l'any vinent repetirem aquesta gran experiència de viure el millor MTB nacional durant quatre dies pels camins de la nostra estimada Cerdanya gaudint-la amb aquella mescla de privilegi i joia que experimenta un bon amfitrió en endur-se el somriure dels participants vinguts d'arreu.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.