Pànxing Digital

30, abril del 2024

Search
Close this search box.

30, abril del 2024

Notícies –

Consells bàsics perquè el mòbil no et distregui quan estudies

Consells bàsics perquè el mòbil no et distregui quan estudies
A Caucasian blonde teenager boy sitting at a table and looking at smartphone. Blonde teenager boy doing school homework but distracted by a smartphone.

Vivim en un món hiperconnectat on la interacció social mitjançant el mòbil està a l’ordre del dia. Hem de ser conscients però que a l’hora d’estudiar, és molt important deixar lluny les distraccions i centrar tots els nostres sentits en interioritzar conceptes.

Per Mentesliberadas.com / AMIC

Comencem a estudiar i al minut ens arriba un whatsapp al mòbil. Ho mirem, no és important, però el contestem. Tornem a enfocar-nos en l’estudi i minuts després n’arriba un altre i el cicle es repeteix indefinidament. Això genera interrupcions en la concentració. Et passa? Vegem uns consells bàsics perquè el mòbil no et distregui quan estudies.

El primer, encara que sigui obvi, és silenciar-lo perquè no soni ni vibri. Si costa ignorar els missatges entrants, millor apagar el telèfon, amagar-lo en un calaix o donar-li la volta. És important també estudiar en mòduls, és a dir, períodes de temps de 20 o 40 minuts. Així funcionen tècniques d’estudi, com la Pomodoro o la regla 52/17. Ambdues combinen períodes de treball de duracions compreses entre els 20 i 52 minuts  amb intervals de descans regulars. Aquests descansos seran el moment de mirar el mòbil, veure els missatges i respondre’ls. Però només per a comprovar si hi ha alguna emergència i reduir l’ansietat. Si no és així, la resposta haurà d’esperar.

No hi ha més secret que evitar les distraccions en estudiar perquè ens roben moltes hores d’estudi. I no sols això, també ens prenen el que els especialistes en productivitat anomenen flow i que es defineix com un estat mental. Un estat en el qual connectem amb una activitat a un nivell profund. Tornar al nivell de concentració anterior després d’una interrupció és molt complicat.

Si t’ha agradat llegir l’article Consells bàsics perquè el mòbil no et distregui quan estudies, et pot interessar llegir Entendre i gestionar els conflictes familiars durant el confinament.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.