https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

30, abril del 2024

Search
Close this search box.

30, abril del 2024

Turisme Actiu – Maresme

La iaia del Maresme et guia pels millors parcs infantils de la comarca (Part 1)

Maresme
1. PARC INFANTIL ADAPTAT PINEDA DE MAR
Els caps de setmana són el moment ideal per anar al parc amb els més petits de casa. Però anar sempre al mateix acaba sent avorrit. Per tal que continuï la diversió, la iaia del Maresme et porta pels millors parcs infantils del nostre voltant, escollits pels mateixos usuaris a través d’Instagram.

La iaia del Maresme et guia pels millors parcs infantils de la comarca 

Els caps de setmana són el moment ideal per anar al parc amb els més petits de casa. Però anar sempre al mateix acaba sent avorrit. Per tal que continuï la diversió, la iaia del Maresme et porta pels millors parcs infantils del nostre voltant, escollits pels mateixos usuaris a través d’Instagram.

Parc infantil adaptat, de Pineda de Mar

Pineda de Mar compta amb un parc de 600 m2 davant de la platja que destaca per estar adaptat a persones amb mobilitat reduïda i fomentar el joc inclusiu. Es tracta d’un gran vaixell amb el terra de goma que consta d’una àrea de 48 metres de llarg i 13 d’ample. Al recinte hi ha una gran zona verda, un parc infantil i un gimnàs al ras. A més, està lliure de barreres arquitectòniques.

Una rampa per facilitar el trànsit a infants amb cadira de rodes, un relleu adient per al joc dels nens amb molts tipus de discapacitat, dos gronxadors adaptats i un carrusel accessible d’integració complementen una instal·lació absolutament integradora. A més, s’hi han habilitat rectangles amb diferents textures, molt adients per al treball cognitiu dels nens i nenes. D’altra banda, i pensant en la calor de l’estiu, diversos triangles de tela fan ombra a les persones usuàries.

iaia maresme - Parc infantil adaptat, de Pineda de Mar

Ubicació: Plaja de Poblenou (Pineda de Mar)
Més informació: www.visitpineda.com/activitat/parc-infantil-adaptat/

Parc Francesc Macià, de Malgrat de Mar

Al nord de la comarca, hi ha un parc tancat que garanteix la seguretat dels més menuts i la tranquil·litat dels qui els acompanyen. Hi ha zones amb usos diferenciats, com un espai per a monopatins, zones de jocs sensorials, d’aixoplucs i de jocs infantils i ninots que creen una atmosfera màgica i singular. El parc acull al voltant de 10.000 nens i nenes a l’any en visites programades per escoles i casals d’estiu i moltes famílies més el visiten de manera lliure. Si hi aneu en cotxe, podeu aparcar fàcilment pel voltant.

Les zones de joc infantils estan dividides per franges d’edat. Les zones destinades a infants de menys de 3 anys estan situades prop de les àrees de pícnic, per poder tenir cura de la mainada còmodament. A les zones per a infants i joves d’entre 3 i 14 anys hi trobareu gronxadors, tobogans, tirolines i d’altres espais d’allò més entretinguts. També hi ha un espai de jocs auditius per totes les edats. El parc fins i tot compta amb un amfiteatre per a espectacles culturals.

Parc Francesc Macià, de Malgrat de Mar

Ubicació: Avinguda Costa Brava, 77 (Malgrat de Mar).
Més informació: www.turismemalgrat.com/viu-malgrat/parc-francesc-macia/

Parc Vallmora, d’El Masnou

Recentment s’ha inaugurat la primera fase d’aquest parc, amb dos àmbits diferenciats, una zona boscosa situada a la part alta i una segona zona de terrasses i talussos. Un cop acabat, aquest pulmó verd tindrà una superfície de 50.000 m² i serà el parc més gran del Masnou.

Té zones infantils amb elements de joc per nens i nenes de diferents edats. Destaquen els diferents tobogans, des del que baixa en forma de tub de la torre de fusta de 4 metres, a les plataformes baixes i amples dins un túnel de plantes. A la part inferior es troben els elements de joc d’aigua. Font i canals per on pot circular l’aigua i on els més petits poden gaudir de l’aigua i la sorra. També té una passarel·la de cinta per jugar i fer equilibris, rampes que salven el desnivell amb cordes nuades per ajudar-se, tirolina i jocs d’equilibri de fusta de diferents graus de dificultat.

Parc Vallmora, d’El Masnou

Ubicació: carrer Montevideo, 56 (El Masnou)
Més informació: https://elmasnou.cat/ajuntament/alcalde/diari-de-lalcalde/ja-tenim-el-parc-infantil-de-vallmora

Parc Dalmau, de Calella

El Parc Dalmau, creat fa més de 90 anys per Jeroni Martorell, té una extensió aproximada de 18,4 hectàrees. És un dels més grans de la comarca. És un magnífic espai natural amb jardins i boscos mediterranis, on també s’hi celebren esdeveniments com concerts.
Compta amb tres zones infantils situades als diversos nivells del parc. Tobogans, gronxadors, un carrusel i, fins i tot, una petita zona d’escalada són alguns dels elements que podreu trobar. També hi ha zones de pícnic. El Parc Dalmau és l’espai ideal per anar a fer excursions en família.

Parc Dalmau, de Calella

Ubicació: carrer Sant Jaume, 269 (Calella)
Més informació: https://www.calellabarcelona.com/planifica/que-fer/parc-dalmau/

Plaça Montserrat, d’Argentona

Formada per un gran parc infantil que compta amb espais pels més petits i d’altres per nens i nenes més grans, jocs infantils adaptats i amb criteris pedagògics. També té unes fonts d’aigua, fet que el converteix en un espai perfecte per refrescar-se a l’estiu tot jugant. Recentment ha estat remodelada per poder exprimir les seves qualitats al màxim. Es troba a l’interior del casc urbà d’Argentona.

Plaça Montserrat, d’Argentona

Ubicació: Plaça Montserrat (Argentona)
Més informació: www.argentona.cat 

Costa de Barcelona maresme i Costa de Barcelona

Si t’ha agradat llegir l’article La iaia del Maresme et guia pels millors parcs infantils de la comarca, també et pot interessar El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme obté la marca Cicloturisme a Catalunya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.