Pànxing Digital

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Consells –

Com preparar l’arribada d’un hàmster a la família

Woman holding cute little hamster indoors, closeup

Iniciar-se en el món de les mascotes adoptant un hàmster és bastant comú. Si preguntéssim a un nen o nena quin animal voldria tenir com a mascota, és molt probable que la seva primera elecció seria un gos i la segona un cobai o un hàmster. Extravertits i molt actius, aquests petits rosegadors originaris de Síria són fàcils de cuidar. Però, perquè visquin feliços, cal assegurar-los atencions bàsiques i evitar unes certes conductes. Encara que solen adaptar-se sense problemes i donen poca feina, és imprescindible buscar-los una gàbia amb espai suficient perquè puguin moure’s i jugar sense impediments. 

Per a les races més petites, l’idoni és que mesuri 70 x 45 centímetres. Els animals de races grans necessiten uns 80 x 45 centímetres. A més, han de tenir la seva caseta, i jocs per exercitar-se. També cal cuidar la dieta evitant menjades que puguin provocar-los problemes de salut: el formatge (i altres coses humanes) estan prohibides. Els hàmsters mengen llavors, grans, nous, blat de moro, fruites i vegetals. Quant a la quantitat de menjar, uns 10-15 grams al dia és més que suficient. La hidratació també és molt important. L’abeurador, millor d’ampolla per a penjar-ho en els barrots, sempre ha de comptar amb aigua, que ha de ser reposada diàriament. 

Els animals necessiten que respectem el seu espai i els seus ritmes vitals. És important evitar unes certes conductes que repercuteixen en el benestar d’aquesta mascota. Aquestes són: Despertar-los quan dormen (és un animal nocturn), col·locar-los al costat d’una finestra (són animals una mica delicats i poden emmalaltir. És millor buscar un lloc ventilat, on la temperatura mitjana sigui de 20-22 graus), posar la gàbia en un lloc atrafegat (necessita pau i serenitat), i tenir varis en la mateixa gàbia (és un animal bastant territorial, per la qual cosa no convé buscar-li un altre congènere perquè comparteixi gàbia).

Font: AMIC

Si t’ha agradat llegir l’article Com preparar l’arribada d’un hàmster a la família, també et pot interessar llegir Tenir un animal a casa és molt beneficiós per als infants.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.