Pànxing Digital

22, maig del 2024

Search
Close this search box.

22, maig del 2024

Consells –

Artteràpia, una forma creativa de tractar els malestars

kahya-adsuar-.talleres-arteterapia-feminista-bienestar-proceso-creativo-calidad-de-vida-vínculo3
Nascuda a Europa i als Estats Units a finals del segle XIX, l'Artteràpia és una forma de psicoteràpia que es caracteritza per l'ús de diferents llenguatges artístics dins d'enquadraments terapèutics amb l'objectiu de promoure canvis significatius en la qualitat de vida de les persones.

Aquesta disciplina té una gran potencialitat a la feina amb trauma per diversos motius. En primer lloc, l’acte creatiu permet conèixer, expressar i aprofundir en el món intern de cada participant, així com reflexionar sobre el món extern que l’envolta i de quina manera l’afecta. Permet també generar noves narratives sobre la pròpia vida, narratives a les quals sovint no arribem amb l’ús de la paraula.

A més, el treball amb els materials artístics aporta una distància sobre el tema que s’estigui treballant, cosa que facilita abordar experiències doloroses de manera molt protegida.

L’artteràpia té, a més, la meravellosa particularitat que en aquest procés creatiu generem objectes artístics que són observables al llarg del procés i també són transformables. La persona pot anar modificant l’obra segons els desitjos i això facilita la transformació simbòlica de les pròpies vivències.

Accessible per a totes les edats sense cap mena d’experiència artística, aquest treball permet a les persones que acudeixen a l’artteràpia connectar amb les seves necessitats, capacitats i desitjos d’una forma creativa i lliure de judicis.

Kathya Adsuar

Arteterapeuta i terapeuta ocupacional

www.arteterapiafeminista.es

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.