Pànxing Digital

19, juliol del 2024

Search
Close this search box.

19, juliol del 2024

Consells –

Que la calor no ens agafi desprevinguts: l’aire condicionat

Captura de pantalla (66)
A mesura que el bon temps i la calor es va instal·lant a la nostra comarca, l'aire condicionat esdevé un company inseparable dins el cotxe els dies de més calor. Perquè estigui a punt quan el necessitem us deixem uns quants consells a tenir en compte.

Com funciona?

L’aire condicionat del nostre vehicle, sense entrar en detalls, funciona gràcies al poder refrigerant d’un gas. Aquest element, quan es comprimeix a altra pressió, augmenta de temperatura, però quan canvia a estat gasós de nou, es refreda en gran manera, moment en el qual s’aprofita per refredar l’aire que s’introdueix dins el vehicle.

En aquest procés, molt simplificat, hi intervenen un nombre considerable d’elements mecànics com poden ser el compressor, el condensador, el radiador, ventiladors, pressòstat i tot un arsenal d’elements electrònics que regularment s’haurien de revisar. Ningú millor que el nostre taller mecànic de confiança per dur a terme el manteniment més efectiu.

Què podem fer nosaltres?

Un truc que podem emprar, encara que sembli contradictori en els moments de calor sufocant, és orientar els sortidors centrals en direcció el sostre. Com tots sabem, l’aire fred pesa més que l’aire calent, i és per això que si la injecció d’aire fred és ascendent motivarem un moviment convectiu de l’aire dins l’habitacle, i per tant, una millor sensació tèrmica. Els sortidors laterals, és bo enfocar-los a les finestres, per crear una capa de fred que lluiti contra l’escalfor que entra pels vidres.

Una altra manera de mantenir el sistema de climatització es bon estat és comprovant regularment que la reixa davantera del cotxe, just sota del capó, estigui lliure d’elements que poden bloquejar la correcta admissió d’aire exterior. Fulles seques, plàstics i altres elements poden obstaculitzar l’entrada d’aire al radiador, element indispensable perquè el sistema funcioni fins i tot en els ambients més calorosos i exigents.

Finalment, malgrat que ens pugui sorprendre, hauríem d’activar el sistema de climatització durant els mesos de fred. Encara que per sensació tèrmica no sigui necessari, per dins el sistema també hi circula oli amb la missió de lubricar les peces mòbils i mantenir els retenidors. Amb l’encesa del sistema aquest oli circula i evitem que es ressequin aquestes peces.

Calor

Redacció

Si t’ha agradat llegir l’article Que la calor no ens agafi desprevinguts: l’aire condicionat, també et pot interessar llegir Conducció a l’hivern.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.