Pànxing Digital

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Consells –

Comença la Campanya de la Renda: calendari 2022

renda
El mes d'abril suposa tradicionalment el tret de sortida per a la presentació de la declaració de la renda. Malgrat cada any que passa ens convertim una mica més en coneixedors de la mecànica d'aquest tràmit, hi ha un seguit de consideracions que cal tenir presents. Per començar, cal conèixer quin és el calendari de presentació per controlar bé els tempos i que res ens passi per alt. A continuació us el detallem.

Després d’un exercici de la renda 2020-2021 marcat en molts casos pels ERTE i les ajudes, com l’ingrés mínim vital, la campanya d’enguany es presenta com un petit moment de recuperació de la normalitat.

Així doncs, aquelles rentes que superen els 22.000 euros anuals, s’hauran d’asseure un moment davant de l’ordinador, parlar telefònicament amb l’administració o assistir presencialment a un dels centres per efectuar aquest tràmit per a molts ja conegut.

Quan comença la campanya?

El dia que dóna el tret de sortida a la presentació de la renda és el pròxim 6 d’abril. Tal com ens té acostumats l’Agència Tributària, aquesta primera jornada que enceta la campanya està destinada als contribuents, actualment nou de cada deu, que presenten la declaració de manera telemàtica a través de la pàgina web de l’administració.

Pel que fa a la modalitat telefònica, el primer dia que es podrà optar per aquesta via serà el 5 de maig, i s’estendrà fins al 30 de juny. Aquesta modalitat ens proposa una trucada telefònica, que ens farà la mateixa Agència Tributària, en la qual podrem fer presentar la declaració amb un funcionari expert en aquest tràmit que ens resoldrà tots els dubtes que puguem tenir. La cita prèvia per poder accedir a aquest servei s’ha de demanar a la pàgina web de l’administració o a través del telèfon 91 554 87 70 i es pot fer des del dia 3 d’aquest mateix mes.

Per acabar, es pot presentar la declaració en modalitat presencial a les oficines de l’Agència Tributària a partir del primer dia de juny. De fet, tot aquest més està destinat a poder presentar el tràmit en persona i amb l’assessorament d’un tècnic o tècnica de l’administració.

En tots els casos, telemàticament, telefònica o presencial, el dijous 30 de juny marca el final del termini per presentar la vostra declaració de la renda, sempre que sigui amb resultat positiu, renuncia a la devolució o resultat negatiu a ingressar sense domiciliació del primer termini.

Principals novetats

Com cada any, les novetats pel que fa a la campanya de la renda fan acte de presència. En aquesta ocasió, on trobem els principals canvis és en els trams de l’impost de l’IRPF. D’aquesta manera, passen a ser sis trams en comptes dels antics cinc, incorporant un nou gravamen fins al 47% per a les rendes de més de 300.000 euros anuals.

Seguint l’evolució general de la societat de consum i la vida econòmica més actual, l’Agència Tributària posa el focus en les criptomonedes i augmenta la vigilància sobre aquestes transaccions per evitar l’evasió d’impostos i el frau fiscal. D’aquesta manera, l’administració tributària obliga els contribuents a declarar els ingressos obtinguts en inversió amb criptomonedes que superin els 1.000 euros, tant si s’han obtingut en territori espanyol com a l’estranger.

Aquestes són només dues de les novetats que presenta la campanya que s’endega aquest mes. Al pròxim número de maig del Pànxing us presentarem més novetats a tenir en compte al dur a terme aquest tràmit, però si no podeu esperar fins a tenir la revista a les mans, us podeu adreçar a les vostres gestories de confiança per resoldre els vostres dubtes i per confiar el vostre tràmit a les mans professionals que més n’entenen.

Si t’ha agradat llegir l’article Comença la Campanya de la Renda: calendari 2022, també et pot interessar llegir la resta d’articles de l’apartat de consells.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.