Pànxing Digital

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Consells –

Consells a tenir en compte abans de comprar un vehicle de segona mà

IMATGE

La compra de vehicles de segona mà està en auge, tant, que l’any passat, 2 de cada 3 cotxes que es van vendre, eren usats. I no és d’estranyar, tenint en compte la pujada de preus dels automòbils nous.

Adquirir un cotxe que no sigui nou, pot suposar-nos un gran estalvi en la nostra butxaca, per la qual cosa és una bona opció a tenir en compte si no podem dedicar molt de pressupost. No obstant això, abans de decidir-nos a comprar, hem de tenir en compte una sèrie d’aspectes per a no tenir cap sorpresa desagradable.

Aquests són els passos més aconsellables que haurem de seguir sempre:

– Busca i compara prèviament entre diverses ofertes, i decideix-te per un model que s’adeqüi a les teves necessitats. No pel fet que estigui més barat, hem de comprar un més gran o més luxós del que realment ens fa falta.

– Sol·licita un informe de titularitat a la DGT. Aquest tràmit només costa 9 euros i es pot realitzar o a través d’una gestoria o bé directament en la pàgina web. És un document que ens donarà molta informació sobre tots els propietaris que ha tingut l’automòbil.

– Sol·licita el llibre de manteniment per a veure si totes les revisions estan al dia. En la mesura que ens sigui possible, és aconsellable que li doni un cop d’ull un mecànic de confiança.

– Fes una revisió ocular exterior exhaustiva. Comprova punts importants com l’estat de la xapa i la pintura, el funcionament de les llums o l’estat dels pneumàtics.

– Sol·licita una prova de conducció per a observar el comportament del cotxe en funcionament: estat dels frens, canvi de marxes, aire condicionat i calefacció.

– Informa’t de les garanties que t’ofereixen. Has de saber que existeix un període de sis mesos contra els vicis ocults que pogués tenir el vehicle. Si la compra és a una empresa de compravenda o a un concessionari, el mínim concedit de garantia serà d’un any.

– Comprova que se’t fa el lliurament de tota la documentació original del vehicle: fitxa tècnica, permís de circulació, contracte de compravenda, ITV en vigor…

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.