Pànxing Digital

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Consells –

Consells per a cuidar un gos a l’hivern

hivern
L'alimentació correcta és especialment important els mesos més freds, com l'hivern.

Els gossos i gosses no sols requereixen cures diferents en funció de la seva edat. També és important adaptar els seus hàbits a les estacions de l’any com l’hivern, per a evitar que els mesos hivernals els causin cap tipus de problema que els afecti.

Un dels pilars bàsics a l’hivern és la cura de l’alimentació. A més de tenir en compte la seva edat, grandària i pes perquè rebi l’aportació diària necessària de vitamines i nutrients, s’han de valorar altres factors. L’hivern sol ser una època de l’any en la qual s’està menys actiu pel fred. Per això és clau evitar sobrealimentar-lo i que guanyi pes. La quantitat d’aliment ha d’estar d’acord amb l’activitat del gos.

El pèl del gos també ha de ser objecte d’atenció especial en aquesta època de l’any, ja que és la protecció natural que el ca té enfront dels agents externs. No cal excedir-se en la tallada de cabells en el cas que sigui totalment necessari fer-ho.

I, a l’hora de fer el tall, el més recomanable és que la zona de l’estómac i les potes és la que més curta ha de quedar. Això evita que el pèl entre en contacte amb el sòl mullat i que agafi humitat.

Atenció igualment ha de prestar-se a la seva pell perquè és una època en la qual són freqüents les dermatitis per excés d’humitat o tenir la calefacció massa alta. Per a evitar-ho, és bo raspallar-li correctament perquè la pell pugui transpirar i no es facin nusos en el pèl.

Font: AMIC

Si t’ha agradat llegir l’article Consells per a cuidar un gos a l’hivern, també et pot interessar llegir Tenir un animal a casa és molt beneficiós per als infants.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.