Pànxing Digital

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Consells –

Emocions vs. Conducta

john-tuesday-5q7G1zwQvtY-unsplash
Els models tradicionals d'ensinistrament i de modificació de conducta treballen les emocions des d'un punt de vista conductista, utilitzant el condicionament operant de reforços i càstigs (positius o negatius) per controlar l'expressió de la conducta quan apareix l'emoció davant d'algun estímul. Quan això era tot el que teníem, ens havíem de resignar a treballar d'aquesta manera. I així ho fèiem.

És important saber d’on venim per entendre que, afortunadament, la ciència del comportament ha avançat, aportant nous coneixements sobre el funcionament de les emocions i oferint-nos nous recursos d’intervenció sobre les conductes emocionals.

La conducta dels gossos està influïda per les seves emocions, i segons quines siguin aquestes, modificaran o inclús anul·laran els processos cognitius presents en aquell moment. Un exemple senzill de la influència de les emocions de la conducta pot ser un gos que, presa del pànic, ignora al seu guia per fugir de l’estímul que li ha causat la por.

Hem de deixar de pensar que una emoció pot ser reforçada o corregida. Les emocions poden ser intensificades, disminuïdes o induïdes per estímuls sota el nostre contol. Així que la por, per exemple, no pot ser reforçada, però això no vol dir que no puguem influir per disminuir o intensificar l’emoció.

Els models avançats d’ensinistrament caní redirigeixen l’emoció cap a un camí adaptatiu, provocant el canvi conductual a través que el gos millori les seves capacitats per gestionar-la de manera voluntària, proactiva i autònoma.

Ajuda’l a gestionar emocions i no intentis eliminar conductes emocionals!

Alba Dorado

Learning Dogs Cerdanya

Si t’ha agradat llegir l’article Emocions vs. Conducta, també et pot interessar llegir Complements alimentaris naturals.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.