Pànxing Digital

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Consells –

Exigències d’atenció

Exigencies-02

S’ha de considerar que el comportament dels gossos que demanden molta atenció pot variar segons la raça, l’edat i l’ambient en el qual visquin, no obstant això, és important diferenciar entre un comportament normal i un que pugui estar indicant que hi ha un problema de fons.

Hi ha certes actituds i comportaments que s’observen en la gran majoria de gossos amb una alta exigència d’atenció. Gossos que interrompen qualsevol activitat que estàs realitzant, encara que sigui estar mirant la tele o treballant a l’ordinador; gossos que demanden joc de manera incessant i gossos que de manera exagerada i dramàtica manifesten les seves necessitats d’atenció, com ploriquejar si no aconsegueixen una carícia o lladrar i rascar si es cola una pilota sota el sofà.

És molt important comprendre el motiu pel qual el nostre gos pot estar exigint atenció constant. Les raons poden variar des de l’ansietat per separació fins al simple avorriment, però poden haver-hi motius més complexos, com l’intent de dirigir al grup social o la recerca d’una aprovació constant.

Trobar l’equilibri perfecte entre donar l’atenció que necessiten els nostres gossos i mantenir la seva independència pot ser tot un desafiament. Per conservar la nostra autonomia personal és essencial establir límits saludables i aprendre a dir “no” quan sigui necessari. Sovint es pensa que l’amor es mesura en temps i atencions, però la qualitat de les interaccions esmentades és molt més rellevant.

Reforçar el comportament independent en comptes de la demanda constant d’atenció condueix a un equilibri més saludable entre el gos i tu. Al final, és important recordar que cada gos és únic, i el que funciona per a un podria no ser efectiu per a un altre. Ajusta aquests suggeriments segons les necessitats específiques de la teva mascota i consulta amb un professional si cal.

Alba Dorado
Learning Dogs Cerdanya

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.