Pànxing Digital

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Consells –

Gaudeix de la teva motocicleta amb total seguretat

Motorbiker riding in Austrian Alps, dramatic sky. Travel and freedom, outdoor activities
Conduir aquestes màquines de dues rodes és per a molts de nosaltres una activitat que ens encanta, que ens proporciona una sensació de llibertat com molt poques altres ho fan. És també, però, una activitat que comporta un cert nivell de risc i que a les nostres mans està minimitzar-lo en cada instant. Repassem a continuació només algunes de les actituds i conceptes que hem de recordar.

La importància del casc

Tots tenim clar, siguem o no “riders”, que l’element de seguretat més important a l’hora de conduir una moto és el casc. Diferents estudis indiquen que la causa principal de morts en accidents amb motocicleta són degudes a lesions al cap. El correcte ús d’aquest element eleva un 20% les probabilitats de sortir il·lès d’un accident. Amb ell, evitem cops directes al cap i ens protegeix de la penetració de residus que hi pugui haver a la calçada com pedres o parts d’altres vehicles. Mai, absolutament mai, pugeu a una moto sense portar el casc.

Havent recordat ara la importància vital d’aquest element, recordem també que no tots són iguals. N’existeixen d’integrals, oferint protecció a tot el cap i sent els més segurs; n’hi ha de modulars, que permeten obrir la part de la mandíbula restant una mica de seguretat però guanyant en confort; i finalment trobem els cascs oberts, antigament entesos en l’ús de ciclomotors, però que ens aporten escassa seguretat.

Condueix com si fossos invisible

A diferència del bloc de metal que suposa un cotxe, la moto és un objecte petit que, encara que ens pugui semblar que no, moltes vegades passa desapercebut. És per això que pren força aquesta màxima motorista que diu “condueix com si fossis invisible”. Això té diferents lectures, però busquen el mateix resultat.

Ves amb compte amb els moviments dels altres conductors, anticipa possibles reaccions, guarda la distància correcta i no facis maniobres imprudents. Circula sempre amb la llum d’encreuament encesa i para atenció especialment als retrovisors i vigila amb els angles morts, tot movent el cap a banda i banda per tenir un major camp de visió. Al mateix temps, equipa’t com si fossis invisible: opta per cascs i peces de roba de colors vius perquè els altres usuaris de la via et vegin bé, especialment de la via et vegin bé, especialment en condicions nocturnes i de poca visibilitat com boira o pluja.

Manteniment impecable

La moto és una màquina de precisió que cal que funcioni com un rellotge suís per poder gaudir-ne com cal i amb seguretat. Perquè això sigui així cal que acudim regularment al nostre taller de confiança per revisar-la, fer els canvis de líquids, pertinents i comprovar que tot plegat estigui en ordre. A més, si detectem sorolls estranys o canvis en el comportament de la moto, cal que visitem el mecànic sense demora.

Si t’ha agradat llegir Gaudeix de la teva motocicleta amb total seguretat, també et pot interessar llegir Conducció a l’hivern.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.